Politie onderzoekt explosies Hanselaarmate - Foto: Pim Haarsma
Foto: Pim Haarsma

Politie onderzoekt explosies Hanselaarmate

Zwolle – Dinsdagmorgen 26 februari hoorden bewoners van de Hanselaarmate rond 4.30 uur twee knallen. Vervolgens bleken er auto’s en woningen beschadigd te zijn. Vermoedelijk gaat het om twee handgranaten die zijn ontploft. Dat wordt op dit moment onderzocht. Gelukkig is er niemand gewond geraakt, maar de buurtbewoners zijn uiteraard heel erg geschrokken.

Gezien de plek van de explosies en de impact op de buurt neemt de politie dit hoog op. We doen er alles aan om zo snel mogelijk de dader of dader(s) te achterhalen. Op dit moment worden sporen veiliggesteld. Met een drone maken we foto’s van de omgeving. Onze wijkagenten gaan bij buurtbewoners langs om te vragen of zij vannacht of in de afgelopen dagen iets verdachts hebben gezien. Alle informatie is welkom.

Weet u meer over dit incident? Was u in de buurt vannacht en heeft u verdachte personen of voertuigen gezien? Of geldt dit voor de afgelopen dagen? Neem contact met ons op! Dat kan per telefoon via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Via social media kunt u een melding doen via het Facebookaccount van Politie Zwolle. Daarnaast is het mogelijk om onderstaand tipformulier in te vullen. Dit kan ook anoniem via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Artikel delen: