Ilse DeLange, De Jeugd van Tegenwoordig, MAAN en meer op Bevrijdingsfestival Overijssel

Ilse DeLange, De Jeugd van Tegenwoordig, MAAN en meer op Bevrijdingsfestival Overijssel

Zwolle – Bevrijdingsfestival Overijssel heeft dinsdagavond haar programma bekend gemaakt voor de 29e editie van Bevrijdingsfestival Overijssel. Al eerder maakte ze de naam Tom Walker bekend, maar daar kunnen we Ilse DeLange, De Jeugd van Tegenwoordig, MAAN, MY BABY, Novastar, La Pegatina en nog zo’n 30 bands, verdeeld over 5 podia, aan toe voegen.

Het gratis festival, dat ieder jaar zo’n 130.000 bezoekers trekt, brengt naast een muzikaal programma ook een uitgebreid inhoudelijk programma met als jaarthema ‘In vrijheid kiezen’.

Het festival start met een Vrijheidsmaaltijd voor zo’n 500 inwoners uit Overijssel. Aanmelden voor de Vrijheidsmaaltijd kan via de website. Hierna wordt het festival officieel geopend met het aansteken van het vrijheidsvuur door sporters van Atletiekvereniging PEC1910. De eerste band die op het hoofdpodium staat is MAAN. MAAN is een van de drie Ambassadeurs van de Vrijheid en vliegt door heel Nederland. De rapper Snelle opent op podium Abbott en op het Windesheim Danstheater Zino Chavez & Gigi Morena.Het inhoudelijke programma wordt vormgegeven door projecten die aan de hand van een vrijheidroute over het terrein te bezoeken zijn.

In het Wereldpaviljoen, dat dit jaar verplaatst is naar de Bloementuin, krijgt het cultureel dorpsplein van het festival nog beter vorm. In het Wereldpaviljoen worden onder andere de keukentafelgesprekken georganiseerd over interessante onderwerpen, maar is er ook volop ruimte elkaar te ontmoeten en het gesprek aan te gaan. Natuurlijk staan we 5 minuten voor 5 met heel Nederland weer op een bijzondere manier stil bij onze vrijheid.

Ook is er dit jaar weer een uitgebreide familieprogramma. De gezellige en kindvriendelijke Familieweide staat weer bomvol met muziek, theater en vermaak en wordt geopend door de Hippe Gasten. Ook herhalen we het succes van vorig jaar ‘Ontdek de Wereld van Morgen’. Hier kunnen kinderen zelf ontdekken hoe je beter voor het milieu kunt zorgen, beginnend in je eigen achtertuin. In de aanloop naar 5 mei staan er verder tal van onderdelen op programma. Er zijn weer vrijheidscolleges. Dit keer met Aafke Romeijn (ma 8 april), Sinan Can (wo 10 april) en Ronald Giphart (zo 5 mei).

Tevens wordt er gestart met een heuse Podcast die al voor 5 mei te beluisteren is, er komt  een Diner Liberté en is er op 3 en 4 mei weer een mooi programma i.s.m. Zwolse Theaters onder de noemer Theater na de Dam. Op ww.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl is de hele line-up en het voorlopige programma van het Bevrijdingsfestival Overijssel 2019 te vinden. Via deze site is het vanaf nu mogelijk tickets te kopen voor de Press & Guest Area waar je het festival als VIP kunt beleven.

Artikel delen: