Internationale Vrouwendag bij Buitensporig

Zwolle – 8 maart is het Internationale Vrouwendag en dat vieren we bij Buitensporig Zwolle met de installatie ‘la fiesta della donna’. Kom tussen 11.00 en 18.30 uur bij ons langs om te ontdekken dat je sowieso een heldin bent. Sla hard op de ongelijke verdeling van emotionele arbeid of drink een kopje thee, zonder dat je verder iets moet.

Het thema van vrouwendag is dit jaar ‘heldinnen’. Jolan van de Waeter (onderwijzend in cultuuronderwijs) en Anne Marth Kuilder (Ministerie van Onverwachte Zaken) werden een beetje moe van de gedachte dat we ook nog een heldin moeten zijn. We werken ons al een slag in de rondte! Het versterken van solidariteit tussen vrouwen, dat spreekt ze wel aan.

In de media strijden ‘powerfeministen’ tegen ‘glutenvrije-voorleesmoeders’. Het duo vindt dat vrouwen elkaar vooral moeten steunen, welke keuzes we ook maken en in wat ons ook maar gewoon overkomt. De twee ondernemers maken van Buitensporig voor een dag een plek waar alle vrouwen welkom zijn voor rust, een gesprek, een lach en aandacht. Mannen mogen gerust ook binnen komen lopen om bijvoorbeeld een bijzondere vrouw in hun leven in het licht te zetten.

Wil je meer weten over Buitensporig of de programmeurs van 8 maart? Kijk op www.buitensporigzwolle.nlwww.jolanvandewaeter.nlen www.ministerievanonverwachtezaken.nl.

Artikel delen: