VV Berkum
VV Berkum

Berkum straft fouten SVZW af

Zwolle – Berkum heeft de inhaalwedstrijd bij SVZW met 2-4 gewonnen en heeft daardoor een beetje afstand genomen van de gevarenzone in de Hoofdklasse B.

De Zwollenaren maakten het zichzelf na rust nog lastig door onnodig weggegeven tegengoals, maar straften op de juiste momenten de verdedigende kwetsbaarheid van de thuisclub af. “We hebben verdiend gewonnen, al kregen we het door twee klungelgoals tegen nog even benauwd,” stelde Berkum-trainer Raymond Schuurman vast. ”Maar verder hebben we goed gespeeld en met het resultaat ben ik natuurlijk heel tevreden.”

SVZW moest door blessures heel wat aanpassen in de opstelling maar kwam goed uit de startblokken. Al in de eerste minuut ging Yessin Maskoul op het Berkum-doel af maar hij mikte over. Even later mocht Deniz Sahbaz, die buitenspel leek te staan, door maar de SVZW-aanvoerder stuitte op de deze middag weer goed keepende Berkum-sluitpost Dominic van Hoof. Toen de eerste beschietingen van de thuisclub waren verwerkt nam Berkum brutaalweg de leiding. Chris van der Meulen, door een schorsing van Johnsen Bacuna nu veelal actief op de rechterflank, legde verdediger John Lubbers bekwaam in de luren, hield de bal binnen en bediende Michel van Aggele. De Zwolse linksbuiten raakte die voorzet maar half en de inzet leek naast te gaan, maar de bal sukkelde toch met een boogje in de hoek van het SVZW-doel: 0-1.
Nadat Berkum-keeper Van Hoof een bal van de voeten van Bas Woesthuis plukte was het na ruim een half uur opnieuw raak voor de bezoekers. Jasper Bremmer stuurde met een fraaie diagonaal Van Aggele op pad en toen die zijn opponent passeerde kon Chris van der Meulen het karwei afmaken en de 0-2 op het scorebord zetten.

Kort na de hervatting had Berkum verder afstand kunnen nemen, maar een schot van Chris van der Meulen ging centimeters naast en in plaats daarvan liet Berkum de thuisclub na iets meer dan een uur weer in de wedstrijd komen. In de Zwolse defensie werd er niet opgeruimd en in de chaos kon Maskoul profiteren: 1-2. Berkum zette echter opnieuw aan en nadat Björn Bakker nog een flinke kans had laten liggen herstelden de Zwollenaren een kwartiertje voor het slot de marge van twee goals. Aanvoerder Marc van der Meulen bereikte met een lange bal broer Chris, die zijn tegenstander knap uitspeelde en uit kon halen voor de 1-3.
Slechts drie minuten later was het echter weer raak voor SVZW, toen er in de Berkum-verdediging niet resoluut genoeg werd ingegrepen. Tom Hegeman kon veel te vrij de bal op zijn borst aannemen, draaide daarna weg en schoot op fraaie wijze de 2-3 binnen. Daarmee leek Berkum nog een angstige slotfase tegemoet te gaan, maar invaller Yoram Zandvliet stak daar een stokje voor. Nadat de Zwolse vleugelspits eerst nog, uit een voorzet van Marc van der Meulen, de paal van het SVZW-doel had geraakt maakte hij enkele minuten voor tijd een eind aan de spanning. Chris van der Meulen ging er opnieuw vandoor en uit zijn voorzet was een leep tikje van Zandvliet voldoende om de bevrijdende 2-4 achter SVZW-keeper Jens Veldwachter te werken.
Daarmee steeg Berkum één plek naar de 11e plaats in de Hoofdklasse B. De ploeg van trainer Schuurman is nog niet uit de zorgen maar heeft toch weer wat meer lucht gekregen.

Artikel delen: