Paardenvoetbal in Ruitersportcentrum Zwolle

In het kader van de Open Dag vond zaterdagmiddag in het Ruitersportcentrum Zwolle aan de Hollewandsweg een niet alledaagse sportwedstrijd plaats. FC Zwolle tegen Feijenoord. Een echte topper, met veel hooligans op de tribunes.

Naast alle doorlopende activiteiten van deze dag was het paardenvoetbal een genot om te zien hoe ruiter en paard genieten van dit stukje ruitersport, waar 2 teams van elk 4 ruiters elkaar bestrijden. Hoewel Makaay geblesseerd was won Feijenoord, tegen de verhouding in, deze wedstrijd.

Na deze spannende strijd waren niet alleen de deelnemende paarden, maar alle paarden uitgenodigd voor een heus paardenbuffet. In de manege waren tafels van stro gedekt met brood, haver, wortelen, etc, alles wat een paard lekker vindt. De paarden lieten zich deze maaltijd dan ook bijzonder smaken.


 

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Die paarden zien er niet gelukkig uit 🙁
  maja…
  ze doen er tog nix aan… zolang die ruiters maar een prijs winnen >:(


  ⚠️ Meld

 2. paarden
  De paarden zien er heel gelukkig uit. Ik spreek uit ervaring. De foto’s zijn erg mooi geworden, en het was een super leuke dag. ;D Ik zou zeggen kom gerust eens kijken op de manege ruitersportcentrum Zwolle.


  ⚠️ Meld

 3. Volgens mij valt het leed van de paarden ook nogal mee. Paarden spelen ook vrijwillig metr allerlei speelgoed. (dit heb ik wel alleen gezien op tv, toch zag het er behoorlijuk vrolijk uit).
  Ben het wel met zwolle 1 eens, paarden bij de voetbalwedstrijden, dat lijkt me veel vervelender voor de beestjes


  ⚠️ Meld

 4. Ach, zolang de paarden er geen probleem mee hebben en er mensen zijn die het leuk vinden; waarom niet. Leven en laten leven.


  ⚠️ Meld

 5. paardenvoetbal
  Uit ervaring weet ik dat de paarden en pony’s voetbal erg leuk vinden het is een leuke afwisseling tussen de gewone lessen. Sommige pony’s en paarden zijn zelfs fanatiek.Als je goed kijkt zie je ook dat ze het leuk vinden. Paarden en pony’s vinden zichzelf niet zielig als mensen erop zitten,ze genieten van het werk en zijn graag in aktie met de mensen. Ze worden super verzorgd en hebben een goed leven


  ⚠️ Meld

 6. Ik reed mee met de voetbal. De pony waar ik op zat sprong er bijna op alsof het een merie was. Als paarden de bal eng vinden of stom, laten ze dat wel merken. Iemand uit het rooie team hakte met die zweep op een pony als of ze een boom moest om hakkken. Dat is zielig. Als iemand er nog problemen mee heeft wil ik het nog wel een keer uit leggen. 🙂 😛


  ⚠️ Meld

Reageer