95 uur live radio in vijf dagen

Radio Zwolle presenteert van 28 april tot en met 2 mei de vijfde editie van de Top 1050. Zeven deejays maken in die periode 19 uur live radio. De keuzelijst met 2100 titels staat nu online op www.top1050.nl. Wie op die manier zijn favoriete muziek met Zwolle deelt, maakt kans op fraaie prijzen.

De deejays beginnen hun marathonuitzending op 28 april om 06.00 uur. Op 2 mei wordt iets voor middernacht de favoriete plaat van Zwolle bekendgemaakt. Wellicht is dat weer een bekende kraker zoals Bohemian Rhapsody of Private Investigations, maar bij Radio Zwolle kan uiteraard ook worden gestemd op lokale legenden als Opgezwolle, Prodigal Sons, Harm Wolters en natuurlijk Herman Brood. Deze editie zijn Richard Dekker, Hans Versteeg, Raymond Koning, Gerard van de Water, Christiaan Keur, Martijn Soetens en Eric Meijer de dienstdoende deejays. Zij draaien niet alleen de muzikale krakers, maar geven ook fraaie prijzen weg.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Zijn er serieuse en objectieve cijfers over de luisterdichtheid bekend? Hoorde gister toevallig 2 giechelende dj’s een paar minuten praten hoe goed landelijk bekende dj’s wel niet waren….zucht. Met zo’n Windesheim om de hoek moet je toch betere radio en muziek kunnen maken. Gelukkig klinkt het vertrouwde stemgeluid van Harry ten K. soms nog eens door de ether.


  Maak melding

 2. Luistercijfers
  Hallo Dick,
  Objectieve luisteronderzoeken zijn niet zo 1,2,3 beschikbaar. Het uitvoeren daarvan kost nog wel het e.e.a. aan geld. Er zijn in het verleden wel onderzoeken gedaan naar oa. de bekendheid van de lokale omroep. Windesheim om de hoek, klopt, toch zie je dat steeds meer journalistiek studenten zich toeleggen op oa. uitzenden via internet. Verder proberen we een zo goed mogelijke afspiegeling te zijn van de lokale samenleving, dus het programma-aanbod is heel divers. En met de stem (en foto’s) van Harry zijn we ook blij.
  Hartelijke groet,
  Christiaan Keur (eindredacteur radio Omroep Zwolle)


  Maak melding

 3. Ik heb de indruk dat de populariteit van de Omroep de laatste jaren erg naar beneden is gegaan. Belangrijke mensen moesten vertrekken of werden niet gewaardeerd. En, laten we eerlijk zijn, wat voor meerwaarde heeft deze radio?


  Maak melding

 4. Nog steeds niet fijn beluisterbaar…
  Christiaan, waarom wordt er niet eerst prioriteit aan de geluidskwaliteit gesteld? Het klinkt nog steeds als een kartonnen doos, ik meet bovendien boven de 4kHz een vervorming van gemiddeld 7,62% THD (dient < 0,12 % te zijn) en laag en midden vervormt ook aardig, tegen de 3 % aan. Zet ik mijn tuner daarentegen op aangrenzende zenders 104.6 Radio 2 of 105.7 Airplay Radio, dan knallen die er loepzuiver uit. Persoonlijk lijkt het me, met name voor een bijzondere uitzending, niet meer dan logisch om ook na al die jaren technisch de zaken eens op orde te maken. Ik weet zeker dat er dan een heleboel mensen zullen zijn die het langer zullen volhouden om te luisteren. Bovendien kom je daarme de programmamakers ook tegemoet. Succes! 8)


  Maak melding

 5. Hoop op kwaliteitsverbetering van LOZ
  @ Christaan Keur. Waar heb ik die naam meer gehoord? Ook niet bij de nationale omroep ge-deejeet? Of alleen maar familie van Eddy Keur of van de legendarische lange spits Piet (li)keur?

  Harry maakt idd ook hele mooie foto’s en had met ons trouwen al een orinaliteit en locatiekeus waar je U tegen zegt. Zeg dan ook alleen nog maar “U” tegen hem
  😉 Oh ja, hij picte vorig jaar ook nog een hele mooie foto van het Bevrijdingsfestival.

  Maar, maken jullie je geen zorgen over de luisterdichtheid van LOZ? Vooropgesteld: elke zichzelf respecterende stad moet een goed radio (en tv vind ik ook!) station hebben. Heb daar daarom eens rondgelopen in de tijd van Sibrand H (zijn 2e tijd geloof ik, of 3e ;)) Oergezellig en goede (!) cursus gevolgd van Herman Wiersema. Heb voor de sport gekozen en Harry Bouwhuis doet het ook heel goed. Maar ik heb daar een paar zeer amateuristische ervaringen opgedaan, die ik hier niet weer neer ga zetten. Als luisteraar moet ik ook eerlijk zeggen dat ik al lang weg ben. Vraag me ook af of er in die jaren ook zo heel veel verbeterd is? Dat terwijl Windesheim-communicatie uit de voegen groeit. oh ja, dat meisje van dat 1 min.-journaal komt ooit bij jullie vandaan. Maar misschien kan mevr. Hamer die hier in de redactie zit ook wat over die tijd in relatie tot nu vertellen? Zal wel aan mij liggen, maar als ik eens een keer wat hoor hoor ik zoveel gezever. Ok je hebt met amateurs te maken, maar toch……

  ==========

  H. Hamer is sinds kort weer met Hanze Magazine op de Zwolse radio te beluisteren 😉  Maak melding

 6. Ah, Hanneke is weer op LOZ. Is een tijdstip ook vermeldenswaardig?

  =================

  Luchtige informatie en muziek worden nu dus ook op donderdagmorgen van 10 tot 12 uur aan het Zwolse luisterpubliek gepresenteerd.  Maak melding

 7. Het uitvoeren daarvan kost nog wel het e.e.a. aan geld.

  @Christiaan

  Ik d8 dat OZ genoeg centjes had om zo’n luister onderzoek te laten doen. Dus doe eens wat nuttigs met dat geld!


  Maak melding

 8. Idd tv-ontvangst is digitaal niet mogelijk. Gelukkig kan ik nog wel pagina 710 teleteksten op het LOZ-kanaal via het standaardpakket en de standaardafstandsbediening.


  Maak melding

 9. @ Christiaan Keur; maar gaan jullie ook wat aan kwaliteitsverbetering doen? Of vinden jullie het wel goed zo. Bedoel de reacties hier zijn niet uitgesproken positief.

  Succes in elk geval en de 1e stap in de goede (voor de doelgroep) richting is gezet. Donderdagsmorgens van 10 – 12. Trouwens luchtige info en muziek = moet ik dan aan het Radio 2-profiel denken? Of stond er lustige informatie 8)


  Maak melding

Reageer