Voorrondes schoolvoetbaltoernooi weer van start

Voorrondes schoolvoetbaltoernooi weer van start

Zwolle – Het grootste schoolsporttoernooi in Zwolle gaat weer beginnen. Woensdag 13 maart start de eerste voorronde van het schoolvoetbaltoernooi op de velden van S.V.

HTC bij Sportpark de Pelikaan. Ruim 3000 kinderen, met 360 teams verdeeld over 55 basisscholen strijden de aankomende weken voor een plek in de finale op woensdag 17 april in het MAC³Park stadion van PEC Zwolle. In samenwerking met de voetbalverenigingen S.V. HTC, ZAC/Zwolsche Boys/VVZ, CSV’28, WVF en Be Quick’28 organiseert SportService Zwolle vier voorrondes verdeeld over de stadsdelen in Zwolle. Dit toernooi is voor de meisjes en jongens verdeeld over de groepen 5/6 en 7/8.

Het programma ziet er als volgt uit:
1e voorronde: woensdag 13 maart bij S.V. HTC
2e voorronde: woensdag 20 maart bij ZAC/Zwolsche Boys/VVZ
3e voorronde: woensdag 27 maart bij CSV’28 en WVF
4e voorronde: woensdag 3 april bij Be Quick ’28
Finale: woensdag 17 april in het MAC³PARK stadion PEC Zwolle

Per voorronde gaan de twee beste teams per categorie, groep 5/6 jongens en meisjes en groep 7/8 jongens en meisjes, door naar de finale. Deze finale wordt gespeeld op 17 april 2019 in het MAC³PARK stadion. Voor alle deelnemers een dag om nooit te vergeten. De winnaars van de finale mogen dan vervolgens mee doen aan de landelijke competitie schoolvoetbal.

Dit jaar wordt voor het eerst een aangepaste speelwijze gehanteerd bij de categorie 7/8 jongens. Voorheen speelden zij elf tegen elf op een heel veld. Dit jaar hebben is dat conform de regels van de KNVB naar acht tegen acht op een half veld aangepast. De reden hiervoor is dat kinderen meer voetbalhandelingen per wedstrijd hebben en dat deze nieuwe wedstrijdvorm een positief effect heeft op het spelplezier.

Net als bij alle andere schoolsporttoernooien staat ook bij dit toernooi de samenwerking met sportverenigingen en hun vrijwilligers centraal. Ook kan SportService Zwolle bij dit grootste sporttoernooi een beroep doen op de studenten vanuit verschillende opleidingen.

Artikel delen: