Rugby Club Zwolle nog niet save voor nacompetitie

GSRC 1 – Rugby Club Zwolle (19 – 5). Verlies voor Rugby Club Zwolle. Dit was niet de opdracht die de jongens van captain Arjan Scheve hadden gekregen. De opdracht was om met fysiek spel de Groninger studenten op de zware klei  weg te zetten. Nu ligt de nacompetitie nog steeds op de loer.

Al snel na het fluitsignaal van scheidsrechter André Smit liep de grote nummer acht van Groningen door de voorwaartsen van Zwolle en drukte de try. Waarna ook de conversie benut werd was de stand 7- 0. Zwolle was gewaarschuwd de snelle try was de voorbode voor een zware wedstrijd. Aan de wil lag het niet. De Zwollenaren hadden een sterke neiging om naar voren te gaan. In de afwerking werden onnodige fouten gemaakt waardoor er veel scrums waren. De Groninger studenten konden in de eerste helft nog een try drukken. De ruststand werd 14-0.

De captain was er van overtuigd dat de heren uit Zwolle met de winst van het veld zouden gaan. “We zijn sterker in de scrum en de rucks. We gaan nu trys drukken!”. Na een harde strijdkreet kon de tweede helft beginnen. De druk op de in rose, wit, bleu spelende studenten werd opgevoerd. Uit een gewonne scurm kon de bal de lijn in gespeeld worden waar Janco Vash gemakkelijk door de verdediging kon rennen om, wat later blijkt, de enige try voor Zwolle te drukken. Martijn uit Kampen maakt een run van 20 meter maar werd net voor de tryline uit gedrukt.  De werklust was alom aanwezig. Hier heeft het niet aan gelegen. De studenten spelen basic rugby. Ze waren meer gestructureerd.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Vash?
  Hallo rugby-liefhebbers,

  Jammer dat we de wedstrijd verloren, we hadden ze kunnen hebben! Volgende keer rollen we Delfzijl op! Maaruh, wie is Janco Vash?

  ūüėČ

  gr.
  Janco Vahl


  Maak melding

Reageer