Mark Rutte zet Zwolse doener in het zonnetje - Foto: Arenda Oomen
Foto: Arenda Oomen

Mark Rutte zet Zwolse doener in het zonnetje

Zwolle – Aanstaande zondag bezoekt Mark Rutte Zwolle waar hij in gesprek gaat met bezoekers van de Zwolse binnenstad. Vanaf 14.30 uur loopt Rutte vanaf het Rodetorenplein via de Grote Markt naar de Nieuwe Markt. Hier kunnen bezoekers van de stad met hem in gesprek gaan. Ook de Overijsselse lijsttrekker van de Provinciale Staten Monique van Haaf en de Zwolse kandidaat Regien Courtz zijn aanwezig.

Speciaal onderdeel van het bezoek van Mark Rutte is het bezoek aan Brasserie Jansen aan de Nieuwe Markt. Andrea de Lange, eigenaresse van de brasserie, heeft in zeven jaar tijd haar zaak opgebouwd tot een onmisbaar gezicht in de Zwolse binnenstad. Om haar te bedanken voor haar harde werk reikt Rutte haar een vaasje uit. Dit vaasje staat symbool voor Nederland en wordt door 17 miljoen gewone en bijzondere Nederlanders vastgehouden.

Van Haaf: “We kennen ze allemaal in onze omgeving, de echte doeners. Iemand die het druk heeft, maar altijd oog heeft voor een ander. Die altijd de mouwen opstroopt en het gewoon doet. Zij maken hun buurt, hun provincie en daarmee ons hele land fijner om in te wonen. We zijn blij dat Mark langskomt om haar in het zonnetje te zetten en om in gesprek te gaan met onze inwoners.”

Artikel delen: