WVF wint opnieuw van SVVN (2-4)

Het is WVF opnieuw gelukt te winnen bij SVVN in Nijverdal. De wedstrijd stond bol van (vooral gemiste) kansen en leverde uiteindelijk een ruime zege op. De doelpunten van WVF kwamen van de voet van Richard Bouwmeester, Jonathan Brands en Piet de Jong, die twee keer scoorde. Van Kammen en Papilaya wisten tegen te scoren, de laatste uit een zeer omstreden strafschop. Door de winst blijft WVF koploper in 2H. 

Na een lange afwezigheid deed Jeroen van Leeuwen weer mee bij WVF, dat meteen na de aftrap liet zien dat het was gekomen om te winnen. Toch kwam de eerste grote kans voor SVVN, dat Jasper Schutten net naast zag schieten. WVF was gewaarschuwd en ging ten aanval, wat in de 15e minuut leidde tot een mooie voorzet van Richard Bouwmeester, een kopbal van Marthijn v/d Steege en een buitenspeldoelpunt van Piet de Jong. Het meegereisde Zwolse publiek ging er nu eens recht voor zitten en kon 3 minuten later de openingstreffer van Bouwmeester begroeten: prima pass, keeper omspeeld en keurig ingeschoven. (0-1).
Door Harry Ham.

Vlietstra en Papilaya misten daarna namens SVVN enorme kansen, en WVF kwam behoorlijk in de verdrukking. Vooral met spelhervattingen als corners en vrije trappen waren de “Volhardende Nijverdallers” gevaarlijker. Maar toch was het WVF die weer scoorde: een lang doorgevoerde aanval in de 32e minuut, waarbij de WVF- spitsen bijna allemaal op het doel schoten, bracht de bal bij Jonathan Brands die van de “rand van de 16 “genadeloos uithaalde: 0-2. Na 39 minuten was het de beurt aan Piet de Jong, die weergaloos een aantal tegenstanders inclusief de keeper voorbij slalomde, en de bal in het doel prikte :0-3. Jammer was dat een onterecht gegeven vrije trap aan SVVN leidde tot een tegentreffer, toen de goed keepende Michel v/d Aa de bal uit de handen liet vallen en Tim van Kammen er als de kippen bij was om de 1-3 ruststand te noteren. Verdiend was de treffer vlak voor rust wel. 

Na de thee ging SVVN op zoek naar de Anschluss-treffer, maar verder dan een paar corners kwam men voorlopig niet. Beide ploegen streden nu met veel inzet, kregen over en weer kansen, en het was toch weer WVF, dat afstand nam: een fraaie combinatie van Jan Ewout ten Brinke en Richard Bouwmeester werd door Piet de Jong afgerond. (1-4). ’t Was jammer dat Piet daarna te veel met de wat warrig leidende scheidsrechter Jansen in discussie ging, want vrijwel alles wat hij daarna deed viel in zijn nadeel uit. Na driekwart wedstrijd kreeg Michel Klink een niet te missen kans, maar miste wel, en deed SVVN hetzelfde aan de andere kant.

Toch werd het nog 2-4 door een kadootje van de medelijden hebbende scheidsrechter: hij legde de bal op de stip, waar iedereen aan een vrije trap voor WVF dacht. “Dank je wel”, zei Nathan Papilaya en bepaalde de eindstand op 2-4.

Jonathan Brands had toen al plaats gemaakt voor Danny Reinders, en later verving Timon Beimers de moegestreden Michel  Klink. Het laatste opwindende feit was dat Jan Ewout geen penalty kreeg, toen het er “geheid wel een was”, maar dat paste precies in het beeld van de wedstrijd. Het werd 2-4, maar 4-4 of 3-6 had ook gekund.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Spanning en sensatie in WESTENHOLTE
    Mooi en nobel van je Pedro. Dos staat nu nog 1 punt achter idd maar de nr.3, 4 en 5 (met Dos, de nr.2) speelden tegen elkaar en alleen Dos lijkt bij te blijven. De rest staat op 3, 4 en 5 punt van WVF. Laatste wedstrijd echter uit maar OZC (met SVI 1 van de volgers). Daar hebben ze eens eerder de nacompetitie verloren. Dus gewoon 1 wedstrijd voor ’t einde thuis op 19/4 BESLISSEN lijkt me 😉


    Maak melding

Reageer