SG Van der Capellen organiseert Klimaatdag

De discussie over het klimaat is op dit moment een heet hangijzer en wordt breed uitgemeten in de pers. Op scholen wordt er echter nog weinig aan gedaan. Hier wil een aantal enthousiaste, betrokken docenten van de SG Van der Capellen, Lassuslaan, verandering in brengen door een Klimaatdag te organiseren voor alle 3de klassen.

Op woensdag 26 maart staat het lesprogramma voor deze klassen de hele dag in het teken van het klimaat. Leerlingen luisteren naar lezingen en houden zelf in hun klas een debat. Daarna onderzoeken ze de huidige klimaatproblemen verder en bedenken wat we op onze school concreet aan preventie of verbetering zouden kunnen doen. Doel is, naast bewustwording, het groener maken van de eigen school, om zo een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat.

Iedere klas bedenkt “Het beste idee van de klas”. ’s Avonds wordt er een forum georganiseerd en wordt het beste idee van de school gekozen. Een jury, bestaande uit hoogwaardigheidsbekleders binnen onze scholengemeenschap, buigt zich over de ideeën en kiest het beste, meest uitvoerbare idee. De bedoeling is dat de school “Het beste idee van de school” ook daadwerkelijk uitvoert.

Artikel delen:

Reageer