Politie IJsselland voor vijfde keer bij start RoPa-run

 

Een team van agenten en medewerkers van de Politie IJsselland  (25 in totaal) gaat dit jaar voor de vijfde opeenvolgende keer meedoen aan de RoPa-run. De RoPa-run is de langste non-stop estafetteloop van de wereld waaraan 258 teams deelnemen.

De route van deze estafette loopt van Parijs naar Rotterdam, een afstand van 538 kilometer. De estafette-run wordt gehouden tijdens het Pinksterweekend op 10, 11 en 12 mei 2008. De bedoeling van deze run is om geld in te zamelen voor de stichting Roparun. Met dit geld ondersteunt de stichting projecten die het leven van kankerpatiënten en in het bijzonder de levens van kinderen met kanker veraangenamen. Met als motto: “Trachten leven toe te voegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.

De stichting ondersteunt onder andere de volgende doelen en projecten. De Daniël den Hoed Kliniek, Het Sophia Kinderziekenhuis, een aantal hospice en pallitatieve zorgcentra, diverse inloophuizen en vele andere diverse kleinschalige projecten. Tevens heeft de stichting enkele aangepaste vakantiehuizen in beheer, die beschikbaar worden gesteld aan patiënten en hun familieleden

In 2007 werd door de toen 210 deelnemende teams totaal 3,7 miljoen euro ingezameld. Dit geld ging naar de hierboven beschreven doelen, tevens werden er door de stichting een aantal hoofdhuidkoelers aangeschaft. Apparaten die ervoor zorgen dat als een patiënt een chemokuur  ondergaat, het haaruitval tot een minimum wordt beperkt. Deze hoofdhuidkoelers werden verdeeld over diverse ziekenhuizen in Nederland.

Naast de vele landelijke projecten die de stichting Roparun ondersteunt, zorgt de stichting ook voor structurele ondersteuning van  twee instellingen in Overijssel en omgeving. Dit is het roparun-inloophuis “Auke van der Veen” van de stichting ‘kLEEF in Apeldoorn en het palliatieve zorgcentrum “roparun-hospice Trivium” in Hengelo. Tevens zijn er dit jaar twee projecten uit Overijssel uitgekozen voor een éénmalige bijdrage. Dit is het Hospice Hardenberg en het Hospice Enschede, beiden zullen in de loop van dit jaar worden geopend.

In de vier jaar dat de medewerkers van de politie IJsselland meedoen, hebben zij in totaal 40.000 euro opgehaald voor de stichting RoPa-run.  In 2008 hopen de medewerkers van de politie IJsselland dit bedrag te vergroten tot 50.000 euro. Dit doet het team door diverse activiteiten te ontplooien. Zo organiseert het team een sponsorloop en een spinningmarathon. Tevens zal er binnenkort worden begonnen met de verkoop van loten van de stichting Roparun.

Voor meer informatie over de Roparun en  het RoParunteam politie IJsselland kunt u terecht op de website: www.roparun.nl  en op de website  www.roparunteamijsselland.nl

Voor informatie over de stichting ‘kLEEF kunt u terecht op de website www.stichtingkleef.nl

 

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer