Hoofdtrainer Pullen langer bij korfbalclub Sparta Zwolle

Hoofdtrainer Pullen langer bij korfbalclub Sparta Zwolle

Zwolle – Henco Pullen, de hoofdtrainer van de Zwolse korfballers van Sparta, verlengt zijn contract voor in ieder geval één jaar en met een optie op een tweede jaar. De trotse koploper in de landelijke overgangsklasse heeft daarmee de gewenste trainersstaf voor volgend seizoen rond, want alle selectietrainers zullen ook volgend jaar actief zijn bij de Zwollenaren.

Al sinds december waren de beleidsmakers van Sparta in gesprek met de 37-jarige korfbaltrainer. Pullen, die aan zijn derde seizoen bezig is, heeft goed nagedacht over zijn beslissing en besloot te blijven omdat hij ziet dat Sparta in een ontwikkeling zit die hem aanstaat en omdat de klik met de spelersgroep en de collega-trainers heel goed is.

De spelersgroep blijft zoals het zich nu laat aanzien ook grotendeels intact. Na diverse individuele gesprekken en groepsgesprekken heeft bijna iedereen gekozen om door te gaan en bovendien een stap extra te gaan zetten in de trainingsarbeid. De selectie gaat aankomend seizoen vier uur trainen in plaats van de huidige drie uur.

Ook rondom het veld zal de professionalisering verder worden verbeterd. De huidige video-analyse zal ook voor het tweede team beschikbaar komen en er zal op individueel niveau meer informatie uit deze beelden worden verzameld.

Kars Menkveld blijft aan de selectie verbonden als fysiotherapeut en core stability trainer. Hij ziet de groep nu al enige jaren groeien en is ook enthousiast over het aanblijven van Pullen: “Henco heeft de selectie echt veranderd op korfbalgebied. De focus is meer komen te liggen op de persoonlijke ontwikkeling en het spelen van een duidelijk en doelgericht korfbalspel.” Ook over zijn eigen rol is Menkveld tevreden: “Ik hou me bezig met het voorkomen van blessures door de core stability training. En mocht een speler toch met een blessure kampen, dan bedenken we daarvoor een aangepaste training. We luisteren hierin goed naar elkaar.”

Wat is het plafond van Sparta Zwolle? Daarop geeft Menkveld het volgende antwoord: “We staan er goed voor. We hebben een goede selectie en een passende wedstrijd- en trainingsaanpak. Hierdoor is er zeker nog verdere groei mogelijk en kunnen we zeker in de top van de overgangsklasse blijven meedraaien. Maar wellicht is ook een stap naar boven, naar de hoofdklasse, mogelijk. Dat zou dit seizoen al kunnen gebeuren of in de komende seizoenen.”

Past dat wel bij die bescheiden club uit Stadshagen? “Zeker”, antwoordt Kars. “De potentie van de stad Zwolle, de aantrekkingskracht van spelen in de top van de overgangsklasse of zelfs de hoofdklasse en de plek van ons sportcomplex in Stadshagen moeten ons uiteindelijk tot een stabiele topclub binnen de regio kunnen maken. Een gezonde mix van eigen spelers en spelers van buitenaf is daarbij het streven.”

Tot slot, zijn er ook nog dingen die niet zo goed gaan bij Sparta? Daar moet de fysiotherapeut even over nadenken. Maar dan volgt er toch een concreet antwoord: “De sporthallen in Zwolle, dat moet echt beter. We trainen over verschillende zalen en daardoor is het lastig om spelers ook training te laten geven en daarna ook nog op tijd te begeleiden. Als we met alle teams, inclusief de jeugdploegen, naar één zaal kunnen zoals de nieuwe WRZV-hallen, dan hebben we het echt goed voor elkaar.”

Artikel delen: