Bijzondere natuurreligieuze lenteviering

Voor verreweg de meeste mensen betekent het aankomende weekend van Pasen eigenlijk niet veel méér dan een extra lang weekeinde. Als het weer het toelaat, zullen ongetwijfeld de éérste caravans van stal worden gehaald en naar al dan niet vaste standplaatsen op de camping worden gereden. Het lentegevoel prikkelt de verbeelding en doet menigeen uitzien naar een hopelijk lange periode van zon en buitenleven.

Het lentebewustzijn dat mét het aanbreken van het komende weekend baan breekt, vormt voor de werkgroep “Omphalos-Zwolle” aanleiding te zorgen voor opnieuw een natuurreligieus vormgegeven viering in de Werkplaats voor Beweging en Kunst aan de Hobbemastraat. Daarmee wordt voorzien in een behoefte aan een alternatieve maar eigentijdse benadering van zingeving en spiritualiteit, zoals reeds eerder uit de verrassende opkomst bleek tijdens de Midwinterviering in december en onlangs bij de viering van het Keltische Imbolc in februari.

Bijzonder en eigenlijk om niet te missen, is het gegeven dat bij de komende viering Rob Krot als landelijk erkende troubadour geheel belangeloos zijn stem en muziek zal lenen aan de natuurreligieuze viering van het Lente-Feest. Rob schrijft zijn liedjes over mensen, liefde en de natuur grotendeels zelf en heeft ook persoonlijk grote affiniteit met thema’s van zingeving en spiritualiteit.   

De feestelijke viering van de Lente begint zondag aanstaande om 14.45.u en is toegankelijk voor een ieder die gewoon in zichzelf en het leven gelooft. Wel wordt er een bescheiden bijdrage van €.7,50 in de onkosten gevraagd. Ná de viering is er een drankje en een hapje. Voor verdere informatie: www.omphalos-zwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer