Finales Grote Verkeersquiz Zwolle 14 maart in Odeon

Finales Grote Verkeersquiz Zwolle 14 maart in Odeon

Zwolle – De finales van de Grote Verkeersquiz Zwolle 2019, voor basisschoolleerlingen uit groep 6, vinden plaats op donderdagmiddag 14 maart in Schouwburg Odeon. Bart Meijer – bekend van  de Beste Vrienden Quiz – presenteert de quiz. Tijdens de finale gaan acht scholen met elkaar de strijd aan om te zien welke school het meest weet over verkeersregels en het beste verkeersinzicht heeft.

De halve finales starten om 12.00 uur. Direct aansluitend vinden de finales plaats. Wethouder William Dogger reikt rond 13:40 uur de wisselbeker uit aan de winnende school.

Voorrondes
Alle basisscholen hebben meegedaan aan de voorrondes van de Grote Verkeersquiz Zwolle. De acht scholen die de vragen in de voorronde het beste hebben gemaakt mogen de finalerondes op 14 maart spelen. Dat zijn: Aquamarijn, De Duyvenkamp, Smaragd, Springplank, Geert Grote school, Aquarel, Octopus en de Emmaschool.  

Halve finale en finale
Van elk van de acht scholen spelen de twee beste leerlingen mee in de halve finales. Klasgenoten kunnen hen vanuit de zaal aanmoedigen met spandoeken en kunnen de score zien op een groot scherm. De deelnemers beantwoorden vragen over lokale verkeerssituaties die worden getoond met foto’s. Het zijn allemaal situaties waarmee de leerlingen zelf ook in aanraking kunnen komen.

De vier beste scholen uit de halve finale spelen aansluitend mee in de finale. Het duo met de beste kennis van verkeersregels en verkeersinzicht wint deze finale. Zij ontvangen een grote wisselbeker uit handen van wethouder Dogger. Daarnaast is er een prijs voor de school met het leukste spandoek.

Verkeerseducatie door middel van verkeersquiz
De gemeente Zwolle vindt verkeerseducatie op basisscholen erg belangrijk, omdat kinderen een kwetsbare groep in het verkeer vormen. Daarom moeten kinderen leren hoe ze zich op een veilige manier door het verkeer kunnen bewegen. Hiermee worden ongelukken voorkomen en neemt de verkeersveiligheid toe.

Door van de verkeerslessen een strijd te maken, zijn kinderen meer gemotiveerd om mee te doen. Ze willen immers graag winnen. Daarnaast worden scholen en docenten gestimuleerd goede verkeerslessen aan te bieden.

Partners
De Grote Verkeersquiz Zwolle wordt georganiseerd door Tref-ik verkeersadvies en de gemeente Zwolle en is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Overijssel.

Artikel delen: