Meer vuil opgehaald tijdens Opschoondag in Zwolle

Zwolle deed op zaterdag 15 maart 2008 mee aan de Landelijke Opschoondag. Op eigen initiatief hebben bewoners en organisaties op locaties een schoonmaakactie gehouden. Er is in totaal 1350 kilo aan zwerfvuil door de ROVA opgehaald bij de schoonmaakacties. Dit is ruim 500 kilo meer dan vorig jaar.

Onder leiding van Buurtvereniging Babuti hebben bewoners in Gerenlanden hun omgeving vrijgemaakt van zwerfafval. Een schoonmaakactie is ook gehouden in Van Luzacware door de bewoners. In de omgeving van de Gouverneurlaan heeft de Bewonersvereniging Gouverneurlaan de schoonmaakactie georganiseerd. In het kader van de Landelijke Opschoondag heeft afdeling Natuur en Milieu van de gemeente Zwolle in de week van 15 maart dit jaar een gedeelte van de Vechtdijk (Maatgravenweg) ontdaan van zwerfvuil.

Landelijke opschoondag

De Landelijke Opschoondag is een initiatief van Nederland Schoon in samenwerking met het ministerie van VROM. Gemeenten en andere organisaties die actief zijn in de strijd tegen zwerfafval, hebben zich aangesloten en hun eigen opschoon- of schoonmaakacties vandaag gepland. Het signaal dat van dergelijke acties uitgaat is groot, maar wanneer meerdere partijen hun krachten bundelen, wordt het bereik nog groter.

Artikel delen:

Reageer