Kom helpen met het opknappen van de Nooterhof - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Kom helpen met het opknappen van de Nooterhof

Zwolle – De werkgroep VLO van de Milieuraad gaat zaterdag 16 maart , van 9.00- 12.30 uur aan de slag in de Nooterhof. Op deze wijze wil de werkgroep meehelpen om het park weer op te knappen, zodat het in april weer open kan.

 

Een van de klussen is herstellen van de takkenril rond het “Vogelbosje” in de Nooterhof. Jaren geleden was dit Vogelbosje, gelegen naast het gebouw De Kruidwisch, een oase van rust waar onder andere veel vogels gebruik van maakten om er te broeden. Een heftige storm maakte hier grotendeels een einde aan. Van de nood werd een deugd gemaakt en met de takken van de omgewaaide bomen werd door de VLO in 2007 een fraaie takkenril aangelegd: een rust-,voedsel-, schuil- en broedplaats voor diverse soorten. Nu is de takkenril in verval geraakt, en dringend aan een opknapbeurt toe.

Verdere klussen die plaats vinden in de Nooterhof :Snoeien en knotten van wilgen en repareren van het wilgentenen hek. Opruimen van zwerfafval en schoonmaken van het park.Een eerste stap op weg naar een opgeknapt park, met rijke natuur, waar Zwollenaren weer van kunnen genieten.

 

De VLO sluit na het werk het knotseizoen 2018/2019 gezellig informeel af met een hapje en een drankje. De Milieuraad is, in overleg met de gemeente, druk aan de slag om de openstelling van de Nooterhof vanaf april met vrijwilligers voor elkaar te krijgen.

Artikel delen: