Zwolle is Hoofdstad van de Smaak

Zwolle is vanaf april 2008 de Hoofdstad van de Smaak. Dat is dinsdag door een jurylid van de Week van de Smaak bekend gemaakt. Zwolle won de finale van Amsterdam.

Na een stevige lobby van prominente Zwollenaren als bijvoorbeeld burgemeester H.J. Meijer, de eigenaren van restaurant de Librije Jonnie en Thérèse Boer en de support van wielrenster Leontien van Moorsel kan Zwolle zich opmaken voor een jaar activiteiten op drink- en eetgebied. In de race om de titel werd gezocht naar een aantal personen die passen bij Zwolle en omgeving, de kernwaarden van de Week van de Smaak vertegenwoordigen en enige landelijke uitstraling hebben. Die lobby lijkt geslaagd. Een voorlopige versie van de bijpassende website is al klaar. De bedoeling is dat alle activiteiten via www.zwollehoofdstadvandesmaak.nl gecommuniceerd gaan worden.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. GEEN concurrent
  Haha hartstikke mooi dus, maar ik dacht dat ze slechts 1 concurrent hadden. Volgens Stentor was er echter GEEN ENKELE CONCURRENT:

  Concurrent Amsterdam viel af omdat de Week van de Smaak net in de Ramadan valt.  Maak melding

 2. Amsterdam volgt Zwolle op als ‘Hoofdstad van de Smaak’

  Op de BioVak, de jaarlijkse vakbeurs voor biologische boeren en tuinders die op 21 en 22 januari in de IJsselhallen in Zwolle gehouden wordt, draagt Zwolle haar titel ‘Hoofdstad van de Smaak’ over aan Amsterdam. Amsterdam mag deze titel een jaar lang dragen, in het kader van de Week van de Smaak die van 20 tot en met 27 september plaatsvindt. Bij de overdracht zal Amsterdam haar activiteitenprogramma als Hoofdstad van de Smaak bekendmaken.

  Het centrale thema van Amsterdam wordt ‘Stad van de Duizend-en-Eén Smaken’, een verwijzing naar de vele culturen die de stad rijk is. De Week van de Smaak staat in het teken van écht eten, met trefwoorden als ambachtelijk, streek, seizoen en biologisch.  Maak melding

Reageer