Onderzoek naar 40 auto-inbraken in Zwolle

In de afgelopen twee weken zijn er bij de politie in Zwolle ruim 40 auto-inbraken gemeld. Hierbij hebben de dieven het vooral gemunt op navigatiesystemen, maar ook laptops zijn in trek. De politie adviseert autobezitters dan ook om waardevolle spullen altijd uit de auto te halen. Er is een onderzoek gestart naar de hoos aan auto-inbraken in geheel Zwolle. 

Zichtbaar achtergelaten, waardevolle spullen in een auto oefenen namelijk een grote aantrekkingskracht uit op dieven. Goederen die zeer “in trek” zijn, zijn bijvoorbeeld dus navigatiesystemen, maar ook laptops, mobiele telefoons, foto- of videocamera’s en jassen en tassen met inhoud. Maak van uw wagen geen uitstalraam door er zichtbare voorwerpen in achter te laten! Haal alles uit de auto, dus ook de zuignap / houder van het navigatiesysteem die erop duiden dat er mogelijk een navigatiesysteem in de auto aanwezig is. Ook is het niet verstandig om openlijk waardevolle spullen in de kofferbak neer te leggen. Wellicht zien verkeerde mensen dat en breken ze de kofferbak open.

Meer informatie

Heeft u iets opvallends gezien aangaande de auto-inbraken dan verzoekt de politie u contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Artikel delen:

Reageer