Wie heeft nog herinneringen aan kledingzaak Wieringa te Zwolle?

Wie heeft nog herinneringen aan kledingzaak Wieringa te Zwolle?

Zwolle – Ludwin Wieringa is samen met zijn neef Wilbert van Haneghem bezig om een boek te schrijven over de familie Wieringa en de zaak Wieringa. Hiervoor zijn zij op zoek naar verhalen, anekdotes, foto’s, eigenlijk alles wat op de zaak betrekking heeft. Ludwin en Wilbert hebben al een aantal hele leuke contacten mogen aanboren waaruit al het nodige is voort gekomen.

Ludwin stelt zich voor: Ik ben Ludwin Wieringa en  ben zoon van Wim Wieringa die vroeger de leiding had over de familiezaken waaronder die in Zwolle. Samen met zijn 6 broers (Hein, Henk, Jelte, Hielke,  Sikko en Kees)  runde hij het familiebedrijf dat in 1909 opgezet is door Luitje Wieringa. Eerst vanuit de Roggestraat en later voorgezet op de Oude Vismarkt. Het bedrijf groeide uiteindelijk uit tot een kledingconcern van 22 zaken landelijk. Helaas is dit alles gestopt in 1981.

Mocht u hen kunnen helpen met informatie of weet u iemand die er misschien meer over weet dan zouden zij een reactie erg op prijs stellen. Voor een reactie kunt u mailen naar: l.th.wieringa@home.nl .  

Artikel delen: