Studenten actief bij ScholenPloegenAchtervolging

Vier schaatsende Landstede studenten van Sport & Bewegen doen donderdag 20 maart mee aan de ScholenPloegenAchtervolging in Haarlem. Kees Frederiks, Jens Steen, Peter Mannessen en Jesse Spee, die zich tijdens de voorrondes wisten te plaatsen voor de halve finale, gaan door het rijden van twee tijdritten kijken of ze zich ook kunnen plaatsen voor de finale.

De ScholenPloegenAchtervolging is een wedstrijd waaraan zowel scholieren van middelbare scholen mee doen als studenten van het MBO en HBO. De wedstrijd is verdeeld in leeftijdscategorieën. Per categorie is bepaald hoeveel rondjes gereden moeten worden voor de tijdrit. Deze afstand moet twee keer gereden worden. De vier ploegen die hierbij het snelst zijn, komen terecht in de finale en dingen mee naar een podiumplek.

De vier Landstede studenten die mee doen aan de wedstrijd kennen elkaar van hun opleiding Sport & Bewegen en hebben alle vier dezelfde passie. Allemaal zien zij schaatsen als ultieme sportbeleving. De studenten schaatsen geen van vieren bij dezelfde ploeg. Als de mannen donderdag van start gaan hebben zij zelfs pas twee keer samen getraind! Het is dus spannend of dit genoeg zal zijn voor het halen van een podiumplek. Landstede doet inmiddels al zeven jaar mee met de ScholenPloegenAchtervolging. Vorig jaar wisten de studenten zelfs een podiumplek te behalen. Meer informatie over de ScholenPloegenAchtervolging kun je lezen op www.knsb.nl.

Artikel delen:

Reageer