Korfballers Sparta weer een stap dichter bij hoofdklasse

Korfballers Sparta weer een stap dichter bij hoofdklasse

Zwolle – In de Windesheim-hal was er afgelopen zaterdag een bescheiden feestje. Sparta speelde een prima wedstrijd en won met 30-19 van De Hoeve. Sparta miste twee basisspelers, maar was ondanks dat overduidelijk de betere ploeg.

De Hoeve, waar uit nog tegen gelijk werd gespeeld, werd snel op een achterstand van 4 doelpunten gezet. Een korte opleving van de noorderlingen maakte de wedstrijd even spannend, maar met de rust was het alweer 15-11. Na de pauze kwam De Hoeve nog een keer terug in de wedstrijd, maar daarna bouwde Sparta de voorsprong gestaag uit. Toen die eenmaal 8 doelpunten bedroeg, werd de wedstrijd rustig uitgespeeld.

Omdat OWK verrassend verloor van Amicitia zijn er nog 2 concurrenten over voor de titel. Heerenveen, dat won van AVO, en NIC, dat won van AKC, volgen Sparta op 2 punten. Zaterdag 23 maart speelt Sparta om 19.00u in Assen tegen AVO. Bij winst is de thuiswedstrijd van 30 maart de kampioenswedstrijd. AKC uit Almelo is dan om 18.30u de tegenstander in de Windesheim-hal.

Artikel delen: