Verhalen en voorwerpen over de Tweede Wereldoorlog gezocht

Verhalen en voorwerpen over de Tweede Wereldoorlog gezocht

Zwolle – In april 2020 is het 75 jaar geleden dat Overijssel is bevrijd van de Duitse bezetter. Een bijzonder lustrum waaraan in Overijssel veel aandacht geschonken zal worden. In aanloop naar 2020 zoeken RTV Oost en Historisch Centrum Overijssel naar verhalen en materialen over de Tweede Wereldoorlog in Overijssel. Op maandag 8 april is het WO2 Café te bezoeken in Zwolle. 

WO2 Café
Tijdens een tour in april langs vijftien Overijsselse bibliotheken is iedereen die een oorlogsverhaal te vertellen heeft van harte uitgenodigd om langs te komen. Ook foto’s, voorwerpen en documenten over de oorlog en bevrijding kunnen meegenomen worden tijdens deze lunchbijeenkomsten in het WO2 Café. Op elke locatie zullen deskundigen helpen de verhalen en objecten te duiden. Ook zullen historische verenigingen bijzondere collectiestukken meenemen. Een selectie van de verhalen wordt openbaar gemaakt via diverse kanalen waaronder het cultuurhistorische platform MijnStadMijnDorp. RTV Oost maakt een registratie van deze WO2 Café-tour. De meest bijzondere verhalen krijgen een mooie plek tijdens de bevrijdingstour in 2020.


Heeft u een verhaal?
Kom op maandag 8 april naar het WO2 Café in Stadkamer Centrum aan de Zeven Alleetjes. U bent van harte uitgenodigd van 12.00 tot 14.00 uur. Kom onder het genot van een broodje uw verhaal vertellen of de objecten laten zien die met de Tweede Wereldoorlog te maken hebben. Meer informatie over het WO2 Café en de touragenda vindt u op www.overijsselviertvrijheid.nl.

Het WO2 Café is de start van het lustrumprogramma 75 Jaar Vrijheid Overijssel, een initiatief van Platform WO2 Overijssel bestaande uit Memory Museum, Informatiecentrum Canadese Begraafplaats, Historisch Centrum Overijssel, Bevrijdingsfestival Overijssel, in samenwerking met RTV Oost. Het WO2 Café is een samenwerking van Historisch Centrum Overijssel, Rijnbrink, de Overijsselse bibliotheken en RTV Oost en wordt gefinancierd door Provincie Overijssel.

Foto's 2
Verhalen en voorwerpen over de Tweede Wereldoorlog gezocht
Artikel delen: