Harry Pierik krijgt hulp van deelnemers GoskerZorg bij geveltuinen in de Zwolse binnenstad

Harry Pierik krijgt hulp van deelnemers GoskerZorg bij geveltuinen in de Zwolse binnenstad

Zwolle – Na zijn succes met geveltuinen in Amsterdam kreeg Harry Pierik ruim twee jaar geleden de opdracht van de gemeente om ook in Zwolle te beginnen.

Een passend project in de ‘Visie Binnenstad 2030’ met onderwerpen als: prettige beleving, bruisende plek, ontmoetingsplek voor Zwollenaren en een aantrekkelijk verblijfsklimaat. Planten zorgen voor minder hitte, minder stress gevoel en een betere water afvoer. Naast de ruim 40 geveltuinen van de gemeente komen er steeds meer particuliere geveltuinen bij waardoor het project Secret Garden een mooi geheel wordt.

Een succesverhaal, maar afval en rommel in de geveltuinen staan zo in contrast met deze mooie verbeteringen. Een doorn in het oog. Harry is dan ook erg blij met het aanbod van Ulrich Theis om samen met deelnemers (mensen met een verstandelijke beperking) van Gosker Zorg wekelijks de geveltuinen schoon te maken. Enthousiast vertelde Pierik de deelnemers vandaag over zijn passie. Samen met hen zette hij de eerste stappen richting netjes opgeruimde geveltuinen!

‘Ja, een plasticzak hoort hier echt niet!’, merkt Marcel op. Snel haalt hij hem weg en vraagt of hij elke keer mee mag helpen omdat hij ook vindt dat het opgeruimd moet zijn. Voldaan lopen de deelnemers terug naar hun vaste werkplek in de Lunchwinkel. Ze hebben er zin in.

Gosker Zorg komt hiernaast ook met twee nieuwe projecten: ‘appartementen voor begeleid zelfstandig wonen’ en ‘Paard & Zo’ een paardenpension met dagbestedingsplekken.

Voor meer informatie Voor meer info: zie www.goskerzorg.nl en www.tuinharrypierik.nl.

Artikel delen: