Buurt wijst plan uitbreiding Wendakker wederom af

Het nieuwste idee van de gemeente om ten behoeve van de uitbreiding van De Wendakker een extra kruising en dam in het Veldbeemdgras te bouwen stuit op massale weerstand van de buurt. Van maar liefst 52 woningen op het Veldbeemdgras, Timoteegras en Liesgras werden handtekeningen opgehaald om het bezwaarschrift naar de gemeente te tekenen.

De bewoners zijn van mening dat de verkeersveiligheid sterk zal verslechteren. Zij vinden dat de gemeente belangrijke uitgangspunten van de wijk “Pad en Tuin” met de voeten treedt. “Het plan van de gemeente betekent een extra kruising in het Veldbeemdgras. Aan- en afvoer van auto’s betekent extra verkeer in de parkeerstraten, meer drukte in de hele Veldbeemdgras, doorgaand autoverkeer op het Liesgras, gevaar voor kinderen op het Timoteegras en extra oversteken voor fietsers en voetgangers. De gemeente wil deze brug aanleggen in verband met de huisvesting van De Wendakker op de ‘reservedriehoek’.” Het is het tweede plan dat door de buurt wordt afgeschoten.

De bewoners zijn van mening dat:

a)                              Kinderen moeten in deze wijk veilig naar school kunnen fietsen

b)                              Het Veldbeemdgras geen doorgaande route voor auto’s is

c)                               De autoluwe parkeerstraten veilig moeten blijven

d)                              Fietsende kinderen op Timoteegras met kruisen extra auto’s op het Liesgras zeer gevaarlijke   situaties oplevert

e)                              De uitbreiding van De Wendakker is in strijd met het bestemmingsplan

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Allemaal angst. Voor de waarde van het eigen huis. Maar investeren in kinderen betaalt zich altijd terug. Dus zo’n protest betekent eigenlijk dat je een dief van je eigen portemonnee wordt. Als je het goed beschouwt.


  ⚠️ Meld

 2. Dit keer niet Jaap. Dit keer puur de verkeersveiligheid.
  Investeren in de veiligheid van met name kinderen WILLEN WIJ dus.
  Dief eigen portemonne; zucht.
  Bovendien is de waarde van mijn woning in deze absoluut niet in het geding.

  Verdiep je er maar eens in, heb iets van 2 weken geleden al getekend. De 1e keer niet; dit plan is veel slechter ondoordachter en duurder. Maar goed als je tekenaar bent bij de gemeente, moet je toch wat tekenen.

  De gemeente heb ik echter leren kennen (ook via 2 PvdA-toppers als Ronald R.) als een partij die zijn zin toch wel door drijft. Verwacht er weinig van. Of er zou een politieke partij moeten zijn….zoals toen VVD en Swollwacht…….Nee, vast niet. Hun steun verdween na het krantenartikel van 16/4’07 ook als sneeuw voor de zon.


  ⚠️ Meld

 3. Geen Angst Maar LEV!
  Angst had ik nog niet behandeld. Zei het net hier over een onderhandel-iets bij ons op het bedrijf:

  -het lijkt wel of angst voor elkaar, voor ontwikkelingen, voor bevolkingsgroepen, voor de Islam, voor klikken, voor een corrupte rechtelijke macht. Wel heeeeeeeeeel erg overheerst de laatste jaren.
  De mensen die elkaar angstig maken zijn zelf de grootste angsthazen

  :'(


  ⚠️ Meld

 4. Stadshagen Skoop!
  Verneem net uit zeer betrouwbare bron, dat er sprake is van, de komst van een pizzeria op de mooie plek onderin het Cultuurhuis. Deze locatie staat al jaren leeg en is diverse keren beschreven op dit onvolprezen log.


  ⚠️ Meld

 5. Ze hadden het beter omgekeerd kunnen plaatsen en dan bedoel ik: Jongerencentrum-plek (is toch oude WC-plek?) op deze plek en op de plek van het voormalig WinkelCentrum (WC) de nieuwe tijdelijke of voor mijn part de nieuwe Wendakker plaatsen…
  Maar goed ik snap de gemeente wel vaker niet… :'(


  ⚠️ Meld

 6. Ingezonden

  De Medezeggenschapsraad van basisschool De Wendakker in Stadshagen belegt donderdag 20 maart een persconferentie over de huisvestingsproblemen.

  Dit betreft zowel de huisvesting op de huidige locatie als op de toekomstige tijdelijke locatie. Omtrent de tijdelijke locatie hebben we van de gemeente Zwolle het bericht gekregen dat deze vanwege de ingediende bezwaren van omwonenden is uitgesteld.

  Dit vinden wij als Medezeggenschapsraad onacceptabel.

  Medezeggenschapsraad Wendakker  ⚠️ Meld

 7. Gisteravond ontving de Medezeggenschapsraad het bericht dat de bouw van de tijdelijke locatie Winkelcentrum van basisschool De Wendakker aanzienlijke vertraging oploopt. De oorzaak hiervan zijn de zienswijzen die door de buurtbewoners zijn ingediend. De gemeente werkt aan alternatieven, maar de geboden mogelijkheden zijn voor de oudergeleding van de Medezeggenschapsraad niet acceptabel. Op de korte termijn lossen deze maatregelen het probleem niet op.

  Al in januari 2006 is aan de gemeente doorgegeven dat wij omstreeks deze periode een groot huisvestingsprobleem zouden krijgen. De school barst inmiddels uit haar voegen. Een van de twee speellokalen is opgeofferd voor een kleutergroep en op het schoolplein staat een noodlokaal dat verre van praktisch is, maar dat we acceptabel vonden voor een periode van zes weken. De veiligheid van onze kinderen en de kwaliteit van het onderwijs staan onder druk en daarover maken wij ons als ouders grote zorgen. Het bevreemdt ons dat bij de aanleg van Stadshagen I een strategische zone is aangelegd voor het oplossen van dit soort knelpunten, maar dat op het moment dat er een knelpunt meer dan tijdig wordt aangekondigd, deze oplossing niet uitgevoerd kan worden. Wij zijn teleurgesteld dat de gemeente niet adequater op de groei van De Wendakker heeft ingespeeld en dat de buurtbewoners een goede oplossing in de strategische zone kunnen vertragen.

  De geboden oplossingen, zoals een locatie aan de rand van de wijk of leerlingen met bussen naar leegstaande scholen elders in de stad vervoeren, zijn wat ons betreft niet aan de orde. De veiligheid van onze kinderen en de kwaliteit van het onderwijs lopen dan nog verdere schade op. De Medezeggenschapsraad verwacht dat alle betrokken partijen zich maximaal zullen inzetten om de tijdelijke locatie Winkelcentrum alsnog voor de zomervakantie te realiseren.

  Medezeggenschapsraad Wendakker


  ⚠️ Meld

 8. Ach
  Ach het was eerst niet zo’n punt voor mij, heb op de eerste plannen niet eens gereageerd. En dat van die gereserveerde strategische zone klopt (had ik hier al aangegeven). Maar erg naief dat deze school er niet bijschrijft dat de omwonenden natuurlijk niet tegen de school an sich bezwaar hebben. MAAR TEGEN DE NEVENEFFECTEN: AUTOOVERLAST en helemaal nu de oliedomme gemeente met dat damplan komt. Nu heb ik natuurlijk wel getekend.

  Maar deze tekst van die school:

  Wij zijn teleurgesteld dat de gemeente niet adequater op de groei van De Wendakker heeft ingespeeld en dat de buurtbewoners een goede oplossing in de strategische zone kunnen vertragen.

  Hoe durven burgers ons super-scholen ook maar iets in de weg te leggen. Het zou VERBODEN moeten worden te schrijven of zeggen wat je van iets vindt wat voor je deur gebeurd. Hahahahahahaha anders kan ik niet reageren…..


  ⚠️ Meld

 9. wat nergens vermeld staat, is dat de vertraging eigenlijk ontstaan is doordat de bouw van “de schatkamer”( die dus volgens de planning er al had moeten staan) op zich laat wachten….. daardoor komt het schoolkantoor waar de schatkamer nu tijdelijk verblijft niet vrij, en dus kan de wendakker er niet in. De schatkamer groeit ook heel snel, en als die niet snel zijn nieuwe locatie krijgt… past die niet langer in hun tijdelijke voorziening…. dus probleem groeit als een sneeuwbal….

  Vind wel raar dat nu de bewoners de schuld krijgen van oponthoud….. ik persoonlijk vind dat de gemeente te traag werkt… kijk alleen al hoeveel jaar we hebben moeten wachten op winkels en sportmogelijkheden….Als de gemeente zegt volgend jaar, lees ik al over 5 jaar…..

  Wat de verkeerssituatie betreft, wil de gemeente door alle bussluisen dat o.a. de verldbeemdgras doorgaande auto route word. Door dit laatste plan trekken ze juist auto’s. De gemeente wil de KNIP… laat het dan ook een knip zijn …..en niet eentje met een kartelrandje…  ⚠️ Meld

Reageer