Wellness en onthaasting in Stadshagen

Wellness en onthaasting in Stadshagen

Zwolle – Zwolle krijgt een onthaastingscentrum aan de rand van Stadshagen en de Mastenbroekerpolder als het aan burgemeester en wethouders ligt. Het onthaastingscentrum biedt niet alleen wellness. De initiatiefnemers richten zich op zingeving (meditatie, yoga), uitrusten & beleven (sauna’s, zwembaden), doelgericht & actief (fitness, bootcamp) en gezondheid & medisch (fysio, acupunctuur). 

Zij zochten in eerste instantie een plek bij de Milligerplas, maar daar was onvoldoende ruimte. Die is er wel aan de noordpunt van de Scholtensteeg, op de grens van Stadshagen en de Mastenbroekenpolder, op een plek die goed bereikbaar is, langs de Hasselterweg.

Wethouder Monique Schuttenbeld is enthousiast: “Met dit onthaastingscentrum krijgt Stadshagen een prachtige voorziening, die ook voor bezoekers van buiten de wijk interessant is. Daarmee wordt het hier nog fijner wonen en wordt deze wijk de komende jaren een nog volwaardiger en levendiger stadsdeel van Zwolle. Stadshagen kent nu vooral voorzieningen die gericht zijn op de wijk, zoals kinderopvang, gymzalen, winkels en scholen. Buiten sportaccommodaties heeft de wijk weinig vrijetijdsvoorzieningen die wijkoverstijgend zijn. Een onthaastingscentrum biedt niet alleen bewoners uit de wijk ontspanning, beleving en zingeving, het wordt een fijne plek in het groen voor bezoekers uit de wijdere omgeving.”

De noordelijke kop van de Scholtensteeg is de grens van de bebouwing, zichtbaar vanaf de Hasselterweg en vanuit de Mastenbroekenpolder. De gebouwen van het wellnesscentrum markeren straks de entree van de Scholtensteeg en zullen zichtbaar zijn, maar ingetogen, en op een goede manier in het landschap worden ingepast, met veel groen en natuurlijke materialen.

Burgemeester en wethouders vinden het onthaastingscentrum van toegevoegde waarde voor Stadshagen en passend op deze beeldbepalende locatie aan de rand van de wijk. Ze stellen de gemeenteraad voor om het onthaastingscentrum op deze plek mogelijk te maken en daarvoor het bestemmingsplan aan te passen.

De directe omgeving is geïnformeerd over het plan. De initiatiefnemers organiseren dit voorjaar een bredere informatiebijeenkomst.

Artikel delen: