Carolus Clusius College wint Europese prijs voor internationaal project - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Carolus Clusius College wint Europese prijs voor internationaal project

Zwolle – Het Carolus Clusius College heeft een Europese prijs gewonnen voor het eTwinningproject ‘The story of a 1 €uro coin’. Tijdens dit project werkten de CCC-leerlingen samen met leerlingen uit Duitsland, Frankrijk, Griekenland en Italië. Het project behaalde de eerste prijs in de categorie 7-11 jaar. 

De eerstejaarsleerlingen uit de tweetalige klassen onderzochten tijdens het project wat er op onze euromuntstukken staat afgebeeld en wat de munt voor anderen betekent. Tijdens het onderzoek kwamen de leerlingen meer te weten over de cultuurhistorie van de verschillende Europese landen. Vervolgens deelden de leerlingen de uitkomsten met elkaar en bedachten zij een alternatief wat er op de munt zou moeten staan.

Als slotstuk werden er in het Engels verhalen geschreven over een euromunt die een reis door Europa maakt. Van de verhalen werd een stop-motion film gemaakt.  

 eTwinning
Tijdens eTwinningprojecten werken scholen in Europa samen binnen een online community. Leerlingen werken op deze manier online aan een internationaal project. Het doel hiervan is het opdoen van internationale ervaring, het stimuleren van ICT-vaardigheden en het op een inspirerende manier bezig zijn met de lesstof. Op het CCC doen leerlingen regelmatig mee aan eTwinningprojecten.

Artikel delen: