Nacht van Betekenis levert recordbedrag van 45.000 euro op - Foto: Ellis Gortemaker
Foto: Ellis Gortemaker

Nacht van Betekenis levert recordbedrag van 45.000 euro op

Zwolle – Van 21 op 22 maart 2019 brachten bijna 500 leerlingen van Greijdanus Zwolle de nacht door op school. Tijdens de elfde editie van de ‘Nacht van betekenis’ zamelden ze samen met de Anita Methodist School in India geld in om kinderen uit de sloppenwijken in Chennai naar school te kunnen laten gaan. Met een recordbedrag van 45.000 euro wordt het toekomstperspectief van ruim honderd Indiase kinderen veranderd.

Op vrijdagochtend wordt de nacht afgesloten met feestelijke optredens van Dance Inc en Daniel Maliy. De leerlingen zijn een hele nacht wakker geweest, maar ondanks de vermoeidheid is iedereen erg benieuwd naar het eindbedrag van hun actie. Met een liveverbinding met de Anita Methodist School wordt de opbrengst bekendgemaakt. De afgelopen periode zijn er allerlei creatieve manieren bedacht om geld in te zamelen voor deze – inmiddels alom bekende – Nacht van Betekenis. Er waren ook prijzen voor de leerlingen die het meeste geld ophaalden. Deze werden gesponsord door verschillende bedrijven uit Zwolle en omgeving.

Docenten en leerlingen uit de bovenbouw verzorgden tijdens de nacht een leuk programma bestaande uit lessen, workshops en een sport- en spelprogramma. Zo waren er workshops techniek en striptekenen, en werden er lessen gegeven over India.

Artikel delen: