Algemene Log 15

Dit is een algemene log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert deze Algemene log na ongeveer 150 reacties van een vervolg ( Algemene log: deel 16 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Artikel delen:
Reacties 158
 1. We krijgen net een ‘tip’ dat er ergens een leidingbreuk bij / in de Thorbeckegracht is, waardoor het water is afgesloten in dat gedeelte van de stad.

  Loopt de Thorbeckegracht nu leeg dan? ;D


  โš ๏ธ Meld

 2. Jammer dat die verhitte discussie over fey en aja toch is gekomen, ik ging hem al die tijd uit de weg.

  Zullen we het maar over iets anders gaan hebben, de mensen gaan ons irritant vinden geloof ik ๐Ÿ˜€


  โš ๏ธ Meld

 3. Over het schip gesproken. Ze hebben hem 50 meter verlegt, maar wel een net bordje neergezet, stel je voor dat mensen het over het hoofd zien met zo’n enorm bord op het dek (en alle kabels die vlak voor de kade ophouden een bocht naar links maken en dan 50 meter verderop de boot op gaan) ;D


  โš ๏ธ Meld

 4. Ander onderwerp:

  Profiel: Het calvinisme van Joop den Uijl
  Joop den Uyl is niet rood geboren. Hij werd groot gebracht in een gereformeerd middenstandsgezin. Tijdens de oorlogsjaren nam hij afstand van zijn geloof. Maar hij bleef uiteindelijk een echte calvinist – soms drammerig – hardwerkend en zuinig. Katholieken begreep hij niet. Dat kwam hem in zijn eerste en enige kabinet duur te staan. In dit programma Den Uyls tijdgenoten Willem Aantjes en Frans Andriessen. Zij beschrijven een gedreven, maar ook lastige politicus, die droomde van een andere samenleving, maar altijd calvinist bleef. PvdA-leider en vice-premier Wouter Bos vergelijkt zijn eigen calvinisme met dat van Den Uyl en geeft een onthullend oordeel over de sfeer in het vierde kabinet Balkenende. Regie: Marijke Vreeburg.
  Vanavond om 20.50 uur.
  Omroep.nl/gids

  Speciaal voor die PVDA’er uit Stadshagen…. ;D ๐Ÿ˜‰


  โš ๏ธ Meld

 5. @ Larry & Natasch: was nixxx mis mee toch, beetje over voetbal l*llen. Wel jammer dat de reacties niet altijd gelijk geplaatst worden. Is het verband er een beetje uit. Ben nog nooit een discussie uit de weg gegaan; waarom? Heerlijk toch mening uitwisselen en overal op reageren (mag het ook happen noemen). Vind het anders zo saai worden……..Nog 3 uurtjes …….eten…….douchen en dan naar de andere kant van Zwolleywood fietsen. Iets met Wipstreek?
  Dat er met genoeg Grolsch-olie gesmeerd zal worden is wel zeker…..nu die 3 punten nog. Blijf deze uitspraak zo mooi vinden dat ik en na het posten uitprint en hier op de muur hang:

  Voetbal: De belangrijkste bijzaak in het leven ๐Ÿ˜‰


  โš ๏ธ Meld

 6. @ Larry, kom niet eens aan het uitprinten toe ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€
  Hoorde vanmorgen op de radio al over Joop’s gerefo-bloed. Behalve dat ik knapper ben hebben we dus veel gemeen ๐Ÿ˜‰


  โš ๏ธ Meld

 7. skip
  Zeg hoe gaat dat plasje er straks uitzien met de sloepen:
  Borrelboot, Pannekoekenschip, Thor, Veronicaboot (?)

  ’t zal mij eigenlijk jukk’n als die lawaaiboot maar voor de ramen van “die voorzitter wiens naam ik heb verdrongen”, komt te liggen


  โš ๏ธ Meld

 8. Heerlijk toch mening uitwisselen en overal op reageren (mag het ook happen noemen). Vind het anders zo saai worden……..

  Je zou ook eens kunnen proberen om normaal aan het werk te gaan, waar betaal ik anders een bepaalde soort belasting voor???? :'( ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ˜€
  Je kunt toch Fluitend een berg werk verzetten? ;D


  โš ๏ธ Meld

 9. Hoi … ik ben er weer. @Dick…vGaal riep dat Ajax de beste was, maar Ajax zelf straalt ook arrogantie uit…ik roep alleen de stropdassen met de 1 erop nog maar s in herinnering. En Feyenoord een werkersploeg? Dat is een hardnekkig misverstand dat door de media en de ajacieden graag in stand gehouden wordt. Juist dit seizoen hebben we een gebrek aan bikkelaars en meer technische middenvelders van hetzelfde type.


  โš ๏ธ Meld

 10. @ Larry: ๐Ÿ˜€ zou kunnen.

  Je zou ook eens kunnen proberen om normaal aan het werk te gaan

  maak je geen zorgen: is op tijd EN GOED af. Geloof dat ik volgende week maar weer eens buiten ga kijken. Maar zolang het minder weer is ga ik niet ook niet collega’s helpen, zolang ze er niet om vragen. Nee, dan ga ik idd fluitend een berg tijd verzetten.

  Trouwens je betaald je lasten aan een ander bedrijf in een andere provincie.


  โš ๏ธ Meld

 11. @Joppuh: Feyenoord heeft dit seizoen technisch verzorgd voetbal gespeeld?
  Had me al wel afgevraagd waarom er zo weinig uitkwam op dat vlak met zulke aankopen.
  Hier heb je gelijk in

  stropdassen met de 1 erop nog maar s in herinnering.  โš ๏ธ Meld

 12. meeliften
  FF meeliften op het log van Henk Bres, die wil massaal gaan vlaggen op weet ik veel hoeveel april om te laten zien hie TROTS we op Nederland zijn.

  Heb gereageerd:

  Henk, je hebt toch wel genoeg bedongen bij Tante TON?
  Ben Nederlander in hart en nieren. Hou heel erg van comedy en anders dan anders. Maar hoef geen vlag uit te hangen om waar dan ook tegen te protesteren. Ben zeker gaan JP-fan. Maar als er 1 schuldig is aan deze belachelijke situatie vol tegenstellingen in dit mooie land is het Gebleekte Geert. Met zijn voortdurende geprovoceer.
  Hoe kun je het woord vrijdheid in je naam hebben (VVD&PVV) terwijl je van alles wilt verbieden/beperken?

  En ik vlag alleen op de mooiste dag van het jaar 5 mei…..BEVRIJDINGSDAG!

  Geplaatst door: Zwolle: stad van de smaak | 19 maart 2008 om 14:01  โš ๏ธ Meld

 13. @Dick: Omdat je als team altijd een goede mix moet hebben van bikkelaars en technici. Bi Feyenoord hebben we teveel dezlefde type middenvelders. Dat is het probleem.
  En stropdassen met een 1 als herinnering geeft alleen de arrogantie weer waar veel mensen op afknappen.
  Ben benieuwd wat het wordt vanavond, ik hoop op een gelijkspelletje, komen wij weer lekker stiekem dichterbij.


  โš ๏ธ Meld

 14. Eens met de 1e regel, daarom is De Heit ook zo belangrijk voor ons en heb ik zaterdag nog een discussie glansrijk gewonnen: Bij WVF door de jaren heen te weinig bikkelaars en daar gaat het te vaak om mooi en verzorgd voetbal. Maar da’s onze cultuur ook. Schiet mij ook een afsluiter te binnen maar dit zal nog wel ff doorgaan 8)
  -stropdassen heb ik op gereageerd
  -stiekum dichterbij: reken je niet rijk…..je zult dit jaar absoluut geen kampioen worden


  โš ๏ธ Meld

 15. Hooligans
  Zie topic hier “Studenten verdiepen zich in jeugdcriminaliteit”: …..da’s toevallig…..

  ’s Ochtends wordt op school eerst de film Hooligans bekeken, ter illustratie van het onderwerp voetbalvandalisme. Aan de hand van de film worden de studenten aan het werk gezet met opdrachten over de film en voetbalvandalisme.  โš ๏ธ Meld

 16. @ Diana
  Een beetje godin van de liefde weet natuurlijk die lekkere bijkomstigheden van hun seksleven wel……Bedankt Diana voor deze andere, maar smakelijke info ๐Ÿ˜›

  Maar ik lees dit over jezelf? Een belangrijke eigenschap van de godin Diana is dat ze altijd maagd wil blijven, ze was de beschermster der kuisheid. ๐Ÿ˜ฎ


  โš ๏ธ Meld

 17. @Dick

  Yep, that’s her…godin van de jacht en net als haar tweelingbroer Apollo een godheid van licht en leven ๐Ÿ˜‰ Sun 8)
  Alleen is deze Diana al tijden geen maagd meer hoor ;D


  โš ๏ธ Meld

 18. Borilli en Leonardo vertrekken per direct
  19-03-2008

  Borilli en Leonardo vertrekken per direct bij FC Zwolle. Beide spelers kwamen niet in aanmerking voor een plek in de basis en zullen hun heil elders zoeken.

  bron:fczwolle.nl

  ==========

  Met dat je dit schreef Ramon kregen we het persbericht binnen.


  โš ๏ธ Meld

 19. @Dick, ik ben er nog wel, heb alleen weinig kans om ook eens achter de p.c te zitten.
  Alles goed verder?
  @Diana, ik ben perplex na je laatste opmerking, nooit gedacht en toch gekomen?

  Het zal hier druk zijn vanavond, geen echte voetbal op t.v toch?


  โš ๏ธ Meld

 20. @ Gretha; ckus alles goed dankje!
  Dit herken ik

  heb alleen weinig kans om ook eens achter de p.c te zitten.

  , maar kinderen kun je natuurlijk makkelijker het bos in sturen als manlief


  โš ๏ธ Meld

 21. @Gretha
  Tja, tis er eindelijk van gekomen, wilde vasthouden aan m’n principe;
  geen sex voor het huwelijk, maar we konden het niet meer tegenhouden ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜€


  โš ๏ธ Meld

 22. Nee, iets goddelijks iets met een Griekse God

  Hoezo niet arrogant??? ;D

  Echt gรฉรฉn God of godenzoon… ;D ;D ;D

  Ajax de Grote
  Ajax de Grote was de zoon van de Argonaut Telamon en Hesione, koning van Salamis. Na Achilles was hij de meest vooraanstaande Griekse krijger die in de Trojaanse oorlog vocht. Na de dood van Achilles wist Ajax het lijk en de wapenrusting van de held te bemachtigen, terwijl Odysseus de vijand op een afstand hield. Beide mannen claimden de wapenrusting van de dode held als beloning. Toen deze werd toegekend aan Odysseus, kreeg Ajax een eruptio of woedeuitbarsting, zo erg dat hij plannen maakte om zijn eigen bevelhebbers te doden. Om dit te voorkomen maakte de godin Pallas Athene Ajax krankzinnig, zodat hij slechts een kudde schapen afslachtte. Toen de periode van waanzin voorbij was, pleegde Ajax, die zich diep vernederd voelde, zelfmoord: hij stortte zich op zijn eigen zwaard.

  Mwoeah… gewoon een krankzinnige bloeddorstige gek!

  ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€


  โš ๏ธ Meld

 23. En dan hebben we ook nog Ajax de Kleine:

  [bewerk] Ajax de Kleine
  Deze Ajax was de zoon van Oรฏleus, vorst van Locris. In de Trojaanse Oorlog vocht hij als boogschutter mee aan de Griekse zijde. Hij was beroemd om zijn snelheid in het lopen, waarin enkel Achilles hem overtrof. Tijdens de inname van Troje sleurde hij de zieneres Cassandra uit de tempel van Athena, waar zij tempeldienst verrichtte, om zich aan haar te vergrijpen. Als straf voor deze daad van heiligschennis werd hij door de godin met de dood gestraft: hij verdronk op zee.

  Die was niet minder gek… ๐Ÿ˜› ;D ๐Ÿ˜ฎ


  โš ๏ธ Meld

 24. @ Larry, topper die AJAX ;D gaat het nog over kampioen worden of niet?
  Ajax wordt het niet meer
  -dankzij de scheids
  -geweldig verdedigd; elk duel gewonnen!!!!
  -super middenveld en redelijke aanval. Tjonge wat een kans voor De Hunter 3 minuten voor tijd!!!! Op Tele2 vroeg niemand de eerlijke jongen naar dat feit. Op de publieken?
  -genaaid de hele wedstrijd door de scheids die en bij SV Zwolle en bij CSV komt: confronteren met videobeelden: schwalbe of niet geel of niet. En die Gomes: had eerst nog sympatie voor hem; toe maar ala dat ie op z’n knietjes ging na donderdag. Maar wat een comedy die man! Wil gewoon zijn tegenstander naaien….weinig Christelijk! sympatie werd antipatie
  -Ajax de hele wedstrijd echt beter; speelde goed! Geloof teletekst niet met “makkelijk”. Wie is nou verdorie de ooggetuige?

  Trusten
  ๐Ÿ˜‰


  โš ๏ธ Meld

 25. Dat van Gomez zag er inderdaad belachelijk uit maar verder vond ik het een bloedeloze 0-0 met 2 slechte elftallen. Huntelaar had die kans vlak voor tijd idd wel mogen benutten.
  PSV wilde niet en Ajax kon niet. Al met al ben ik dus wel te vereden met het resultaat al had ik, mede gezien Dick’s omschrijvingen van Ajax, liever een 4-4 gehad!

  Gezien door de ogen van een objectieve Feyenoorder. ๐Ÿ˜‰


  โš ๏ธ Meld

 26. Ajax had vooral in de 1e helft echt strijd! En won zowaal de hele wedstrijd alles achterin….kan ook aan de falende Koef hebben gelegen overigens.
  Het is te kort door de bocht…..veel te kort……zoals de kop die op teletekst stond. Ook nog een mooi afstandsschot net naast het kruis geregistreerd. Jammer dat die negatieve achteruileun instelling van PSVouw weer voor het zoveelste jaar beloond wordt. Die grote neger, linksback geloof ik speelde trouwens goed. Braziliaan ook geloof ik? Vertel eens over de club van Atteveld (heb alleen de pengels gezien).

  Atteveld & Stevens waren voetballers naar mijn hart….volgend jaar gelukkig beiden in de eredivisie als coach…


  โš ๏ธ Meld

 27. Heitinga trapte hem doelbewust tegen z’n gevoelige delen aan en aan de krampachtige manier waarop Gomes trachtte te staan kon je goed zien dat het echt raak was geweest.
  Heitinga kwam direct na afloop ook niet voor niets zeer schuldbewust z’n excuses aanbieden. ๐Ÿ˜ฎ

  Nog meer nieuws over Gomes:

  Gomes wil in 2010 met Oranje naar WK

  Heurelho Gomes wil graag voor het Nederlands elftal uitkomen. Dat zegt de Braziliaanse doelman van PSV woensdag in weekblad VI. Hij laat de mogelijkheid daartoe onderzoeken door advocaten. “Over twee jaar kan ik een Nederlands paspoort krijgen”, aldus Gomes. “Dat is op tijd voor het WK.”‘

  Gomes wil graag Nederlander worden, omdat hij niet voorkomt in de plannen van de Braziliaanse bondscoach Dunga. “Onder deze bondscoach is de duur dicht”, aldus Gomes. De kans van slagen lijkt echter klein voor de doelverdediger van PSV. Gomes speelde al tien interlands voor Braziliรซ en deed ook mee met andere vertegenwoordigende elftallen. Al die wedstrijden werden gespeeld onder de vlag van de FIFA.

  ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜€


  โš ๏ธ Meld

 28. Deze kop is al beter: PSV slaat aanval Ajax af

  @ Larry: oho wat errugggggggg. Zoals Gomes goed keept gebeuren die dingen. Wordt er over gesproken. kunnen we verder……stort die comediant (vorige week op zijn knietjes langdurig God bedanken) zo ter aarde terwijl er niemand bij is. Niet zo erg als ie alleen zichzelf daarmee voor gek zet. Maar deze actie is te vergelijken met de actie van een andere gebleekte prof:

  Hij weet dondersgoed dat hij met deze comedy de lont in een kruidvat aansteekt!!!
  Walgelijk en nergens voor nodig. Zet gelijk die dankactie op het veld van vorige week in een ander licht.

  Goeie keeper trouwens: OOK NOG EEN GEWLEDIGE REDDING uit het kruis!


  โš ๏ธ Meld

 29. Had het gister al over het belachelijke dat iedereen in de voetballerij blijkbaar maar van nationaliteit kan veranderen als ie kansloos is voor zijn eigen land. En in de maatschappij??????? Hoe moeilijk gaat het dan?????????


  โš ๏ธ Meld

 30. @Dick

  De analyse van Jan van Halst niet gezien?
  Ajax kon gewoon niet beter omdat KJH zich continu op de nr. 10 positie ophield en daardoor een mannetje in de spits tekort kwam. ๐Ÿ˜›

  Alcides bedoel je?


  โš ๏ธ Meld

 31. Jan is columnist voor de krant en was een gaaf voetballertje. stoppen met de rest
  Alcides bedoel ik idd.
  Gel*l van JvH: KJH speelde idd anders maar wij hadden voortdurend een mannetje meer op hun helft: Leo en later Perez. Liep nog niet zo gek.

  jan’s column was gister WEL WEER goed!


  โš ๏ธ Meld

 32. Kieft is idd drama Dick! Zie je wel; soms zijn we het gewoon eens. Maar Leonardo vond ik niet zo goed. Perez er achter en Huntelaar in de spits had ik liever gezien. ook had Suarez in de 2e helft de bal bij Huntelaar moeten bezorgen maar hij zag hem weer eens over het hoofd, terwijl ie in de 16 helamaal vrijstond.


  โš ๏ธ Meld

 33. Hoezo tรฉ roze bril…. ???

  Gel*l van JvH: KJH speelde idd anders maar wij hadden voortdurend een mannetje meer op hun helft: Leo en later Perez. Liep nog niet zo gek

  Het zogenaamd van klasse en mooi voetbal overlopende Ajax voortdurend met een man mรฉรฉr op de helft van de tegenstander en nog niet รฉรฉn doelpuntje kunnen scoren… :'( ๐Ÿ˜€ ๐Ÿ˜ฎ


  โš ๏ธ Meld

 34. Dat kunnen we allemaal, ik ben sinds ik dit begon te typen al een seconde of 8 vooruit gegaan ๐Ÿ˜‰

  Maar mijn avonturen vinden vooral plaats in Civilization (computerspel).


  โš ๏ธ Meld

 35. Eh ja, De Duitsers gingen er eerst aan omdat mijn beschaving ruimte nodig had om te groeien (ironisch…). De Azteken (niet de Inca’s mijn fout) vielen mij eerst aan en wilde niet doen aan vrede, dus tsja, dan moet ik wel. De Amerikanen waren de vazallen van de Azteken en hadden een nieuwe baas nodig nadat ik de Azteken had uitgeroeid. Aangezien mijn vrijwillige vazal Egypte dat niet leuk vond en zich afscheidde van mijn groot Nederlands rijk moest ik wel actie ondernemen voordat de Amerikanen ook grootheidswaanzin kregen.

  Ik deed het dus allemaal om uniforme vrede te bereiken (nou ja, behalve de Duitsers dan, maar ja, je kunt niet alles goed doen ;))


  โš ๏ธ Meld

 36. Hee Joppuh; Vond leo ook niet geweldig, maar soms flitst ie er langs he. Kan me voorstellen dat je daar als trainert wel wat mee wilt. Zo schoot hij pijlsnel en sierlijk langs 2 PSVouwers. floot die z**dscheids de vervolgactie dood. Wel een vrije trap voor Ajax maar ik had die actie graag afgemaakt gezien!

  Idd Hunt heel kwaad en terecht want hij kon em er zo inleggen!!! Suarez ook heel goed en onberekenbaar maar zoals veel profs tรฉ Remie!


  โš ๏ธ Meld

 37. Potverdorie was een geweldige oplossing geweest! Weg met al die leger: miljarden bespaard. Troep verkocht als oud ijzer. En de militairen de probleemwijken insturen om de lastpostjes ter plekke aan de oortjes mee te nemen naar paps en mams. Werk zat op dat gebied: of af en toe een extra uitsmijtertje. De commando’s kunnen wel met zijn 4-en allen een hoek in een overvol kolkend voetbalstadion onder controle nemen. Het leger des Heils kan vast ook nog wel wat militairtjes gebruiken. En wat dacht je van de padvinderij…..sh*t Japser verkeerde keuze!


  โš ๏ธ Meld

 38. @ Dick

  Ik vond het saai, ben de tweede helft maar naar Heracles gaan kijken. En om 10 uur in slaap gevallen dus dat was in mijn ogen ook niet veel soeps.

  Maar wat Roda betreft had ik dus toch gelijk, zie mijn voorspelling elders op deze log ;D


  โš ๏ธ Meld

 39. Ja iedereen had toch wel verwacht dat Heracles zou verliezen? topper trouwens die Atteveld! Heb alleen de pengels gezien.

  Sorry hoor maar Ajax’s 1e helft was niet saai hoeveel moeite PSVouw ook doet elke wedstrijd te verkrachten. Waar ik was trouwens, speelt zoonlief in E3 bij de geel-zwarten.


  โš ๏ธ Meld

 40. Krijg van een collega
  Een hele mooie kaart:
  Ssteeuw overal in een bos. De bomen zijn ook helemaal wit.
  Blauwe hemel
  en donkerblauwe tekst: PRETTIGE PAASDAGEN & EEN VOORSPOEDIGE LENTE!

  Wens het u allen ook toe 8)


  โš ๏ธ Meld

 41. @Natascha Er zijn er een aantal die eigenlijk eens in de zoveel tijd terug komen. Civ4 dus, maar ook Transport Tycoon (OpenTTD), Dungeon Siege 1/2, WoW (daar is hij), Command&Conquer (verschillende versies)


  โš ๏ธ Meld

 42. Strohalm: Een achterstand van vier punten met nog vijf duels te spelen. Het is een zware opgave; alleen wie nog even terugdenkt aan vorig seizoen, weet dat alles mogelijk is. En toen had Ajax met nog vijf wedstrijden te spelen een achterstand van vijf punten??  โš ๏ธ Meld

 43. Bovendien moeten de grootheidswaanzinnigen ook opgeruimd worden…..klinkt logisch

  Je bedoelt iedereen die met de hoofdstedelijke betaald voetbal vereniging van doen heeft…?? ;D


  โš ๏ธ Meld

 44. Nee, ik ga echt geen 2x uitleggen dat er verschil tussen arrogantheid en grootheidswaanzin vanuit je inborst zit รฉn dat het dรฉ houding misschien wel voor elke topsporter moet zijn. Zeker zolang je (als godenzoon) merkt dat je sukkeltegenstander zich er door laat beinvloeden ๐Ÿ˜‰


  โš ๏ธ Meld

 45. geschreven door dick, op 20 maart 2008 om 14:10

  Rijken met drank op: aardige straf!

  Dat zouden ze met iedereen moeten doen die meer dan de toegestane hoeveelheid op heeft. Kijken hoe snel het is gebeurt met de alcohol-ongelukken.


  โš ๏ธ Meld

 46. Loesje.nl
  LOESJE leeft!

  21 februari heb ik met een vrouwelijke collega in Het Vliegende Paard meegedaan aan een brainstormbijeenkomst van Loesje. Die we vooral van vroeger goed kennen!

  Kreeg net 5 posters vanuit ons groepje te bereiken onder loesjezwolle@live.nl.

  Leuke teksten, maar volgens mij geen 1 van ons tweeen. Ach je doet zulke dingen als groep he ๐Ÿ˜‰ Bovendien was het beregezellig.

  Ga de A4-posters hier ff ophangen. 8)


  โš ๏ธ Meld

 47. Zwollywood op 3fm
  NU 3fm: Zwolle is wel een leuke stad om uit te gaan: je hebt de IJSSELHALLEN daar. Een meisje (Karin) uit Zwolle aan de lijn…..stamkroeg: DE DOKTER is op woensdagavond altijd heel leuk!


  โš ๏ธ Meld

 48. -Ajax de hele wedstrijd echt beter; speelde goed! Geloof teletekst niet met “makkelijk”. Wie is nou verdorie de ooggetuige?

  Wie hier de ooggetuige is??? Hmmzz…. Klaas Jan Huntelaar soms??

  Huntelaar: “Hadden meer risico moeten nemen”

  Klaas Jan Huntelaar is niet te spreken over de tactiek die Ajax in de topper tegen PSV hanteerde. De spits vindt dat zijn elftal nadrukkelijker de aanval had moeten zoeken. De fletse topper in Eindhoven eindigde nu in 0-0, een uitslag waar Ajax helemaal niets meer opschoot. “Dit voelt als een nederlaag.”

  “We hadden na de rust iets meer risico moeten nemen”, verzucht Huntelaar in de catacomben van het Philips Stadion. “We hadden misschien achterin een-op-een moeten gaan spelen om iets te forceren. We hadden hier een goede stap kunnen zetten richting de titel, maar hier schieten we niet zo heel veel mee op.”

  Ik ben blij dat de spelers over iets meer realiteitszin beschikken dan de makke kudde… ;D ;D ;D


  โš ๏ธ Meld

 49. MOETEN
  Klopt:

  Klaas Jan Huntelaar is niet te spreken over de tactiek die Ajax in de topper tegen PSV hanteerde. De spits vindt dat zijn elftal nadrukkelijker de aanval had moeten zoeken.

  De tactiek met KJ op papier vanaf het middenveld pakte in de praktijk verkeerd uit omdat HIJ zo niet uit de verf kwam. Maar daardoor kon Ajax de 1e helft wel meer druk zetten. En heel vaak een overtal-situatie creeeren. Nadeel was dus dat KJ niet in de positie stond het af te ronden. Geen woord aan gelogen en volgens mij heb ik het vandaag nog niet over de tactiek gehad. Was een probeersel op een verkeerd moment. Vond (ook vooraf) dat hij ook met Perez had moeten starten.

  Dit heb ik (bijna) letterlijk ook gezegd:

  “Dit voelt als een nederlaag.”

  Omdat je, gister al aangegeven, 3 pt had moeten pakken. Anders wordt je geen kampioen. Nu maar HOPEN en BIDDEN op het scenario van vorig seizoen.

  Tactisch ben ik het weer met hem eens en mijn maat en ik schreeuwden bijna gelijk (toen we het hem ook hoorden zeggen):
  idd 1:1 ongeveer op 3/4 wedstrijd!

  “We hadden na de rust iets meer risico moeten nemen”, verzucht Huntelaar in de catacomben van het Philips Stadion. “We hadden misschien achterin een-op-een moeten gaan spelen om iets te forceren. We hadden hier een goede stap kunnen zetten richting de titel, maar hier schieten we niet zo heel veel mee op.”

  Maar onze beste KJ vergeet wel 1 heeeeeel belangrijk ding te zeggen. Da’s ook tactisch sterk van em: want zo legt hij de nadruk op de tactiek van Adrie……..KJ had die pasklare kopbal even voor tijd er gewoon in MOETEN knikken.


  โš ๏ธ Meld

 50. Over goed spelen: Verdedigend (heb ik al geschreven) hebben De Godenzonen dit seizoen nog niet zo sterk gespeeld: nixxx weggegeven alleen een heel vreemd klutsballetje. Stuk voor stuk verzaakte niemand eigenlijk echt. Vond Rommendahl niet sterk en Perez viel ook niet super in. Maar de gedreven Davids leidde het team als een winner. Ging ook nergens over de scheef. Dus in die zin goed gespeeld.

  Alleen door enkele hierbovengenoemde tactische zetjes had het idd beter kunnen aflopen. Maar je weet dat PSVouw er niet zo maar 1 tegen krijgt en met 1:1 en de sluwe vos Losodinges erin zou de wedstrijd wel eens een dramatische wending kunnen krijgen. Dat was tactisch slecht van die ouwe man van PSVouw: die door v.Gaal te licht bevonden spits zo lang laten staan.


  โš ๏ธ Meld

 51. leuk horr al dat voetbal. Doe mij maar de GP
  He dick

  geschreven door dick, op 20 maart 2008 om 14:29
  Ga de A4-posters hier ff ophangen.

  Ik zie ze hier niet dus ga er vanuit dat je ze bij je thuis opgehangen hebt?


  โš ๏ธ Meld

 52. LOESJE
  @ Derk: op mijn werk ;D Heb op 2 werkplekken een wand bij de 1 en meer dan een wand bij de ander ingeruimd voor opmerkelijk, komisch, opvallend maar vooral voor ZWOLS-nieuws. Er hingen al aardig wat Loesje-teksten, omdat ze je heerlijk vrolijk maken. Maar na die workshop (fout woord, sorry) is het er in Hoogeveen ineens met 5 A-4’tjes hele goede teksten een stuk vrolijker op geworden 8) ๐Ÿ˜› Als ik er weer ben zal ik ze hier wel eens opzetten. Las in de mail dat ze (zal het tijdstip niet noemen) zeer binnenkort gaan plakken in Zwolle. Hoop, ook ivm het weer, dat het doorgaat. Er is trouwens eind maart weer een sessy volgens mij weer in Het Vliegende Paard.


  โš ๏ธ Meld

 53. Oh op de wanden hangen ook opmerkelijke, spannende en humoristische foto’s. W.o. natuurlijk van de Peperbus en 1 van BEVRIJDINGSFESTIVAL 2007 waar ik op sta naast een enorm gave kop ๐Ÿ˜€ Die foto is van Harry ten Klooster……dat dan weer wel ๐Ÿ˜ฎ

  Over fotografen gesproken……niemand Han D. met gezinsfoto en aardig wat tekst in VARA’S MAGAZINE van deze week zien staan ๐Ÿ˜ฎ


  โš ๏ธ Meld

 54. Ja, vandaag is de opmaak weer normaal. Doen ze altijd wel subtiel; als er iets bijzonders is kleden ze de letters aan. Maar vaak niet langer als en dag ๐Ÿ˜€


  โš ๏ธ Meld

 55. Mooie mening op een blog gelezen:

  GS is geen alternatief voor serieuze media (links, rechts of dwars door het midden), het is de sluitspier voor de diarree van onderbuikgevoelens van “kloodtzakken” in de samenleving die geen last hebben welke vorm van mening dan ook, maar toch het hardst roepen om “freihijdt fan meningsuiting en zo, je weed toch”….. uitspraken die voortvloeien uit lieden met een IQ van een gemiddeld yoghurtbacterie zijn geen meningen, da’s nou het verschil.

  Evengoed heeft GS ook recht op bestaan, en de GS-lynchmob het recht om de onderbuik daar leeg te laten lopen.  โš ๏ธ Meld

 56. Triest
  Automobiliste komt om na aanrijding bij Nunspeet
  Uitgegeven op vrijdag 21 maart 2008 om 23:46:47

  (Novum) – Bij een ongeluk in de buurt van Nunspeet is vrijdag een 24-jarige automobiliste om het leven gekomen. Ze botste op de kruising van de N310 en de Bovenweg op een tractor, zegt een woordvoerder van de Gelderse politie.

  Het ongeluk gebeurde rond 17.15 uur. Volgens de woordvoerder heeft de tractor de auto van de vrouw uit Zwolle waarschijnlijk over het hoofd gezien.


  โš ๏ธ Meld

 57. kindvriendelijk
  Volgens 1 van die reclamekrantjes met weinig nieuws is een stukje Stadshagen tot 1 van de kindvriendelijkste wijken verkozen. Van de kleine 4000 wijken in Nederland. Mooi 8)


  โš ๏ธ Meld

 58. Over dat “fietspad” langs de Hasselterweg; ik ben daar vanmiddag eens overheen gereden, en er staan inderdaad geen fietspad of fietsstraat bordjes, maar het oogt wel zo. Ik vind het maar raar ingericht daar. 2 auto’s kunnen elkaar daar nauwelijks passeren. Ik denk dat het meer bedoeld is als langzaamverkeerroute, zoals voor boerenwagens enzo.


  โš ๏ธ Meld

 59. Logs
  @ Derk: ’t komt allemaal uit dezelfde serie, lekker ongenuanceerd skoppen tegen dezelfde groep als het log waar jij je laatst tegen afzette toen je met het wel aardige (maar te weinig humor) Sargasso kwam. Die site die Larry linkte was helemaal een vooringenomen stel schoppers tegen religie. Doe mij Dezzenaar maar ๐Ÿ˜‰


  โš ๏ธ Meld

 60. (b)logs
  Ach, zoveel slechte blogs. De rascistische van Henk Bres bijvoorbeeld ๐Ÿ˜€ Deze vind ik wel erg goed en informatief. Worden ook regelmatig ververst Bovendien Deskundig[/url] Zag geloof ik nog niets van Radio 1. Zo zou ik graag wat ervaringen van Ton van ’t Hek en andere Langs de Lijn medewerkers zien. Of van medewerkers aan Met het oog op morgen? Leuk hier weer terug te zijn; ’t is wel rustig!


  โš ๏ธ Meld

 61. @ dezzenaar, leuk volgens mij heb je de foto’s ook nog weer aangevuld. Maar laat je behalve je link ook nog een keer wat tekst achter hier?

  @ Marieke de tweede; graag gedaan. Vind er vaak informatieve teksten op. Af en toe eens reageren. Keek net ff op over tv enzo ook berichtje over Jensen achtergelaten. Denk niet dat ik daar vaak weer kom.


  โš ๏ธ Meld

 62. tv enzo
  Ha ha, nee, dat is inderdaad van het niveau “gewoon lullen”. Tenminste, heb mijn mening alleen gebaseerd op het stukje over Jensen en Astrid. Gister (of eergister) kwam er bij ons nog een klein stukje Jensen voorbij. Ik vind het maar een vunzige kerel. Heb geen idee hoe hij “in het echt” is. Want daar laat hij maar weinig van zien; tenzij dit zijn natuur is…
  Jammer trouwens dat de sneeuw al weer helemaal weg is. Het bleef ook niet echt lekker liggen. Vaak als er al iets van sneeuw ligt, zitten de eerste mopperaars al weer op de eerste rij. Tuurlijk is het wat lastig in de eerste uurtjes, maar daarna zijn de wegen voldoende begaanbaar en kunnen de kids lekker hun gang gaan op het besneeuwde grasveld.  โš ๏ธ Meld

 63. admin controle
  Hm, Dick zijn berichtje is sneller door dan de mijne (moet nog ff gecheckt worden door admin). Zijn er mensen met privilleges? ๐Ÿ˜›


  โš ๏ธ Meld

 64. Wat raar, mijn berichtje over admin-controle is door. De andere post over Jensen etc n.a.v. Dick zijn stukje nog niet, deze moest gecontroleerd worden volgens de info op mijn scherm…


  โš ๏ธ Meld

 65. Controle
  Heb ik ook heel vaak gehad Marieke. Heb je geen “fout woord” gebruikt?
  Het is mij ook al eens gebeurd dat het berichtje er uiteindelijk zo ergens tussen gedrukt werd. We zullen ff extra scherp zijn…


  โš ๏ธ Meld

 66. foute woordkeus
  @Dick: Volgens mij niet, maar mijn geheugen is lichtelijk een zeef (hormonaal bepaald op dit moment…).
  Het berichtje zal er straks wel tussen staan vermoed ik.


  โš ๏ธ Meld

 67. Ach het valt wel mee: had iets van de strekking dat ik Jensen gister (of eergister) nog op tv voorbij zag komen. Hij heeft inderdaad niet veel bijzonders behalve dat je het idee hebt dat hij in “het eggie” niet veel anders zal zijn. Tenminste, ik heb hem nooit anders gezien dan in zijn “talkshow”.


  โš ๏ธ Meld

 68. van Vliet is een vervelende bobo!!!
  ZWOLLE – Swollwacht is boos. FC Zwolle, dat de kortingsregeling voor gepensioneerden en gehandicapten gaat versoberen, zou zijn sociale taken verwaarlozen.
  Zie ook:

  * ‘We zijn niet ineens a-sociaal geworden’

  “Wie is Van Vliet om op de stoel van de dokter te gaan zitten?’, zegt fractielid Williem Dogger. “En wie is hij om te bepalen dat ouderen het zo goed hebben? Ze denken zeker: we hebben de buit binnen, nu kunnen we onze gang gaan.”

  Swollwacht-raadslid Dogger heeft de afgelopen weken tientallen brieven en e-mails ontvangen van Zwollenaren die hun korting op een seizoenskaart voor FC Zwolle kwijtraken.

  De club heeft de voorwaarden voor die korting fors aangescherpt: ‘Het bestuur heeft besloten geen korting meer te verlenen aan bezoekers die een wia/wga-uitkering ontvangen en aan gepensioneerden’, las Dogger in een mailtje van voorzitter Ronald van Vliet dat naar hem was doorgestuurd. ‘T.a.v. wia/wga is dit besluit genomen omdat voor de club niet meer is vast te stellen of bij iemand die nu een uitkering ontvangt, dit ook na enkele maanden nog het geval is (…).’ En over het geschrapte voordeeltje van 65-plussers: ‘Landelijke statistieken laten zien dat, gemiddeld genomen, gepensioneerden het beter hebben dan ooit tevoren’.

  “Hiermee plaatst het bestuur van FC Zwolle zich buiten de werkelijkheid”, vindt Dogger. “Ze praten alleen nog over business. Ze vergeten dat voetbal in de eerste plaats volksvermaak is, dat laagdrempelig en voor bijna iedereen betaalbaar moet zijn.” Dat de gemeente anderhalve ton in de kunstgrasmat steekt gunt hij de club, zegt Dogger. “Omdat we FC Zwolle een prachtige club vinden. Maar het mag niet zo zijn dat ze nu ineens hun sociale plicht vergeten.”


  โš ๏ธ Meld

 69. Vanmiddag aan de Thomas a Kempisstraat 2 mannen behoorlijk klappen opgelopen. Betrof een donkere en een blanke man (leken me onder invloed van iets), die allebei naar de grond geslagen werden door een net uitziende man. Toen ik naar de bewusteloze donkere man keek, zag ik dat hij zijn broek omlaag had. Geen idee wat er aan de hand was, maar die kerel kon ze wel raak uitdelen….


  โš ๏ธ Meld

 70. bouwen
  Volbouwen is overdreven, maar een beetje met beleid bouwen? Maar ik dacht dat ze niet in de Mastenbroekerpolder mochten bouwen ivm een bepaalde Belverdenota?


  โš ๏ธ Meld

 71. Jeugdtrainerts vertrekken
  Van FC Zwolle B1 naar Be Quick-1?

  Oud-FC Zwolle speler Marco Koorman wordt zeer waarschijnlijk de nieuwe trainer van hoofdklasser Be Quick??28. Koorman, die momenteel nog trainer is van FC Zwolle B1, hoopt aan het einde van deze week een contract te kunnen tekenen bij Be Quick.
  De Zwolse hoofdklasser moest na het vertrek van trainer Andries Ulderink op zoek naar een nieuwe coach voor het nieuwe seizoen. ??Dit is een geweldige stap voor mij, ik kan nu aan het werk in de top van de hoofdklasse??, aldus Koorman. Koorman gaat waarschijnlijk fulltime aan het werk bij Be Quick. Deze week volgt nog overleg tussen de club en de trainer over de details van het contract.
  Hoewel er nog onderhandeld moet worden over de duur van het contract lijkt het er op dat Koorman zich voor meerdere jaren verbind aan de Zwolse club. ??Ik wil bij Be Quick iets kunnen opbouwen, dan heb je ook de tijd nodig omdat te kunnen uitvoeren??. De nieuwe trainer is samen met zijn zwager franchisenemer van de Zwolse sportwinkel Coach. Die functie wil Koorman blijven uitoefenen. ?? Dat kan ook omdat mijn zwager de dagelijkse leiding heeft in de winkel. Ik kan ??s morgens dingen doen in de winkel??, aldus Koorman. Naast de sportzaak heeft Koorman samen met oud-Eagles speler Dennis Bekking ook nog een eigen voetbalschool.
  Marco Koorman werkte de afgelopen jaren als trainer van verschillende jeugdteams van FC Zwolle. Hij kwam in het verleden als speler uit voor onder andere Heerenveen, FC Groningen, de Graafschap, Veendam en FC Zwolle.

  Moet de FC daar ook nog een nieuwe voor; hebben ze al een nieuwe voor Brucht (A1)?


  โš ๏ธ Meld

 72. Toch niet in Zwollywood of in de 1e Divisie….
  TV: EรฉnVandaag (N1, 17:59)
  * Fotografen bij voetbalwedstrijden worden in hun werk belemmerd door supporters die hen bedreigen en zelfs mishandelen ๐Ÿ˜ฎ


  โš ๏ธ Meld

 73. Engelse toestanden
  FC Utreg verkocht aan zakenman Frans van Seumeren voor het bedrag van 16 miljoen euro. Ze hadden 40 mln van de hoofdsponsor kunnen hebben, maar dat wou de voorzitter niet ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ˜ฎ ๐Ÿ˜ฎ Wat is het toch de laatste tijd met voorzitters in het betaalde voetbal ๐Ÿ™ :'( 16 miljoen dat kostte Alves toch?


  โš ๏ธ Meld

Reageer