Koninklijke Erepenning voor Huysmangroep Scouting

Zwolle – Op zaterdag 23 maart  heeft burgemeester Henk Jan Meijer omstreeks 14.15 uur de Koninklijke Erepenning uit gereikt aan vereniging Huysmangroep Scouting.

De vereniging krijgt de penning ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan op basis van onderscheidende verdiensten. Het jubileumfeest wordt gevierd in groepsgebouw ‘De Kievit’ aan het Almelose Kanaal 23 in Zwolle. Anno 2019 is de Huysmangroep een moderne scoutinggroep voor meisjes en jongens met ruim 140 leden en een eigen gebouw op een mooie plek in Zwolle. Elke week spelen bevers, welpen, scouts en verkenners het scoutingspel begeleid door ruim 60 vrijwilligers.

Plezier, samenwerking en persoonlijke ontwikkeling met zorg en respect voor elkaar en de omgeving staan daarbij voorop. Dit komt terug in het brede spelaanbod voor alle leeftijden in samenwerking met onderwijsorganisaties en sportinstellingen in Zwolle. Daarbij ligt het accent op vernieuwing, kwaliteit en veiligheid van het spel.Bij het uniform van de Huysmangroep hoort een oranje-blauwe das. Het oranje staat voor de verbondenheid met het Koningshuis en het blauw voor de verbondenheid met Zwolle. De band met de stad blijkt uit verschillende activiteiten voor jong en oud in de binnenstad en de wijken en komt samen op bijzondere momenten als Koningsdag, Dodenherdenking en Bevrijdingsdag. De Koninklijke Erepenning wordt uitgereikt aan verenigingen die honderd jaar of langer (125, 150 etc.) bestaan en zich onderscheiden van andere vergelijkbare verenigingen in stad en regio. Verenigingen in Zwolle die eerder de Koninklijke Erepenning kregen zijn o.a. de Vereeniging tot beoefening van Overijsselsch Regt en Geschiedenis en Korfbalvereniging Oranje Zwart.

Artikel delen: