De Pelikaan krijgt primeur met beachaccommodatie

Woensdagmiddag 26 maart a.s. zal op de nieuw aan te leggen beachaccommodatie op sportpark De Pelikaan de eerste kubieke meter speciaal beachzand worden gestort. De Braziliaanse verdediger van FC Zwolle Eric Botteghin zal speciaal voor deze gelegenheid naar De Pelikaan komen om deze handeling te verrichten.

De aanleg van de beachaccommodatie is een primeur. Het is namelijk de eerste professionele en multifunctionele beachaccommodatie van Nederland. Zo kan er beachvolleybal, -soccer, -korfbal,- hockey, -tennis, -handbal en beachrugby op worden beoefend. Intussen is de aanleg van het veld in volle gang op de locatie gelegen tussen de kunstgrasvelden van korfbalvereniging Oranje Zwart en hockeyclub ZMHC. Naar verwachting zullen de eerste beachsporters in de maand mei actief worden op De Pelikaan waarna het veld tegen die tijd ook op een spectaculaire wijze officieel zal worden geopend.

Deze accommodatie wordt gerealiseerd vanwege de status en mogelijkheden van Proeftuin Nieuwe Sportmogelijkheden die ons sportpark in Zwolle heeft gekregen van het NOC*NSF. Doelstelling van deze proeftuin is het aantal sporters op De Pelikaan flink uit te breiden door o.a. vernieuwende sportmogelijkheden aan te bieden.

Verder zal woensdagmiddag 26 maart a.s. direct aansluitend op de eerste handeling van Eric Botteghin het logo van de Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan worden onthuld. Deze nieuw opgerichte stichting draagt zorg voor een krachtige samenwerking tussen de 5 sportverenigingen en stelt hen in staat om de ontwikkeling en uitvoering van het vernieuwend sportaanbod op De Pelikaan te realiseren. De onthulling van het logo wordt door jeugdleden van respectievelijk Oranje Zwart, ZMHC, ZTC De Pelikaan, manege De Haerst en HTC gedaan.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Prima initiatief
  Beachvoetbal, geweldig! Gister net aan de kinderen uitgelegd hoe zwaar het is. Er staat geen tijdstip bij helaas 🙁 Maar goed, zal de datum Woensdagmiddag 26 maart doorgeven!!

  Het strand; 1 van de mooiste plekkies op aarde!

  ===========

  13.30 uur


  ⚠️ Meld

Reageer