Zwolse Week van het Geld met gastcollege - Foto: Stockfoto
Foto: Stockfoto

Zwolse Week van het Geld met gastcollege

Zwolle – Liesbeth Borsboom, financieel directeur van de gemeente Zwolle, opent de Zwolse Week van het Geld. Dat doet zij op maandagochtend 25 maart 2019 met het geven van een gastles over geld aan groep 7/ 8 van de Islamitische basisschool De Al Amana in Zwolle. Als quizmaster neemt zij de leerlingen mee in de wereld van het geld door middel van de Cash Quiz.

In de week van 25 tot en met 29 maart 2019 vindt de Week van het geld plaats. Een nationale projectweek voor leerlingen in het basisonderwijs waarin ze op een speelse manier leren omgaan met geld. Financiële professionals, waaronder medewerkers van banken, verzekeraars en gemeenten, geven in die week op basisscholen (gratis) gastlessen en er is een boeiend lespakket voor scholen beschikbaar. Vooral de inbreng van de banken in Zwolle is groot. Op www.bankvoordeklas.nl (externe link) konden scholen een gastles aanvragen.

Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Want, jong geleerd is oud gedaan! Op www.weekvanhetgeld.n (externe link)l kunnen kinderen en docenten terecht voor allerlei interessante filmpjes, handige weetjes en leuke spelletjes. Hoe herken je bijvoorbeeld vals geld? Pinnen, hoe werkt dat? Of wat gebeurt er allemaal bij een bank? Al dit soort onderwerpen komen aan bod.e

Het programma start met een welkom en introductie door Liesbeth Borsboom, financieel directeur van de gemeente Zwolle. Aansluitend volgt de opening met ‘spoken word’ door jongeren van de Fakkelteit. Het project De Fakkelteit is een initiatief van Travers Welzijn in samenwerking met poppodium Hedon. Het is een broedplaats waar jongeren tussen de 15 en 23 jaar met hip hop, spoken word en met rap, aan de slag kunnen. Bij de Fakkelteit wordt aandacht geschonken aan het ontwikkelen van jong talent, en er worden kansen gecreëerd voor de jongeren. Voor meer informatie: www.defakkelteit.nl (externe link) . Na de opening start de cash quiz.

Artikel delen: