Activiteiten in kader van Week van de Psychiatrie

In het kader van de Week van de Psychiatrie worden in de regio IJssel – Vecht (van Steenwijk tot Raalte en van Hardenberg tot Zwolle) van maandag 31 maart t/m zaterdag 5 april diverse activiteiten georganiseerd die voor een breed publiek toegankelijk zijn.

Deze week wordt georganiseerd om aandacht te vragen voor situaties waar mensen met een psychiatrische beperking mee te maken hebben. Veel mensen die een psychiatrische ziekte hebben (gehad) zijn veel contacten verloren en zij vinden het vaak moeilijk om weer een plaats te vinden in deze snelle en soms harde samenleving.

Toenemende vraag naar aanvullende benaderingen

Het huidige behandel- en begeleidingsaanbod van de reguliere GGZ voldoet helaas niet voor iedereen. Soms behalen cliënten onvoldoende resultaat. De landelijke werkgroep Week van de Psychiatrie krijgt veel vragen van cliënten in de GGZ die op zoek zijn naar andere of aanvullende benaderingen in en buiten de GGZ. Dit jaar zijn deze benaderingen daarom als thema gekozen. De Week van de Psychiatrie, die jaarlijks wordt gehouden, heeft tot doel de positie van cliënten in de geestelijke gezondheidszorg in de samenleving te versterken. In de regio IJssel-Vecht -van Steenwijk tot Raalte en van Hardenberg tot Zwolle- is dat ook nog steeds hard nodig.

Programma

Gedurende de Week van de Psychiatrie is er een gevarieerd aanbod van activiteiten waar u kunt gaan kijken of aan deel kunt nemen. Dit programma is samengesteld door cliënten van de GGZinstellingen in de regio. U kunt bijvoorbeeld deelnemen aan het GGz-debat in Zwolle, gaan eten bij PaRT in Steenwijk, Kampen, Hardenberg en Raalte, deelnemen aan voorlichtingsbijeenkomsten in de bibliotheken in de regio of de kunstexpositie bezoeken in de bibliotheek van Zwolle. Al uw vragen over de GGZ kunt u stellen op de informatiemarkt bij Zwolse Poort en de tijdens een bezoek aan de Open dag van Focus. Als afsluiting van de week kunt u in Raalte aansluiten bij de high tea.

=================

Het landelijke Programa Lokale Versterking GGz werkt aan belangenbehartiging voor èn door cliënten van de geestelijke gezondheidszorg, de verslavingszorg en de maatschappelijke opvang.

Op 31 maart begint de jaarlijkse Week van de Psychiatrie. Op deze dag houdt de initiatiefgroep IJssel/Vecht van het Programma Lokale Versterking GGz een wandeling en een debat over de geestelijke gezondheidszorg en de Wet Maatschappelijke Onder-steuning.

Uitgenodigd zijn leden van gemeentelijke WMOraden, bestuurders van GGZinstel-lingen, wethouders en gemeenteraadsleden met de WMO in hun portefeuille en natuurlijk (ex-)cliënten en hun naastbetrokkenen uit de geestelijke gezondheidszorg, de verslavingszorg en de maatschappelijke opvang.

Er wordt verzameld om 14.00 uur in Park Eekhout en wandelen door de binnenstad naar Hedon, Burgemeester Drijbersingel 7 te Zwolle. Daar begint om 15.00u het debat onder leiding van Jaap Hagedoorn, oud-wethouder Zorg en Sport van de gemeente Zwolle.

Om ongeveer 16.30u eindigt het debat met een gezellige afsluiting met een hapje en een drankje.

==================

Het volledige programma vindt u op de volgende sites: www.part-net.nl, www.focuszwolle.nl, www.ribwzwolle.nl, www.zwolsepoort.nl en www.riaggz-overdeijssel.nl. U bent van harte uitgenodigd om een kijkje bij de psychiatrie te komen nemen. Wij zijn graag bereid om u meer informatie te geven over de GGZ.

Artikel delen:

Reageer