10 Deltionstudenten Nederlands kampioen bij Skills Heroes - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

10 Deltionstudenten Nederlands kampioen bij Skills Heroes

Zwolle – Als onderdeel van het excellentieprogramma van Deltion deden afgelopen weken 40 Deltion studenten mee aan de nationale vakwedstrijden van Skills Heroes. Skills Heroes zijn dé vakwedstrijden voor het mbo in Nederland.

In totaal hebben de Deltionstudenten maar liefst 10 keer goud en 4 keer zilver in de wacht gesleept. De eerste 5 medailles (4 gouden en 1 zilveren) zijn afgelopen weken al behaald bij eerdere vakwedstijden die gehouden zijn op andere locaties. Afgelopen dagen (20-22 maart) vonden de meeste vakwedstrijden plaats in de RAI. Na drie dagen spanning en heel hard werken is er nu echt tijd voor ontlading voor alle deelnemers.

Uit de Nederlands kampioenen worden de deelnemers voor de Wereld Kampioenschappen geselecteerd. Dit WK vindt van 22 tot en met 27 augustus 2019 in Kazan plaats. Wil je hun Skills avontuur volgen? Dat kan via Facebook: Skills Heroes Deltion College.
Tijdens Skills Heroes krijgen mbo-studenten uit het hele land de kans om hun talenten te laten zien. Meer dan 650 mbo’ers van mbo-scholen uit heel Nederland kwalificeerden zich voor de nationale (halve) finales.
Voor de studenten van Deltion begon het allemaal met een voorronde op Deltion, genaamd de Deltion Kampioenschappen. De winnaars van de Deltion Kampioenschappen mochten deelnemen aan een regionale kwalificatiewedstrijd van WorldSkills. Tijdens deze wedstrijd gingen ze de strijd aan met studenten van andere mbo-instellingen. Uiteindelijk hebben zich 40 studenten in 37 vakrichtingen weten te plaatsen voor de landelijke finales. De uitslagen zijn te vinden op: http://www.skillsthefinals.nl/uitslagen/

De vakwedstrijden maken onderdeel uit van het excellentieprogramma van Deltion. Dit programma helpt, motiveert en stimuleert studenten om het beste uit zichzelf te halen. Het programma is bedoeld voor studenten die meer kunnen en willen. Het programma bestaat naast vakwedstrijden uit tweetalige opleidingen, extra keuzedelen, doorstroomprogramma’s voor het hbo, associate degrees en internationale stages. Door deel te nemen aan het programma krijgen studenten de mogelijkheid om te excelleren in hun vakmanschap of opleiding.

De organisatie van Skills The Finals is in handen van WorldSkills Netherlands. WorldSkills Netherlands heeft als doel om het (v)mbo positief onder de aandacht te brengen, het beroepsonderwijs te promoten en om studenten een uitdagende leerervaring te geven. Meer informatie over WorldSkills Netherlands staat op www.worldskillsnetherlands.nl

Deltion medaillewinnaars Skills Heroes 2019
Goud
1. Aniek Weijermars, Verpleegkundige
2. Sander Damsma, Sanitaire en verwarmingstechnicus
3. Timon Mulder, Mode Design
4. Erik Hop, Metselen
5. Jasper Olthuis, Elektrotechnicus Gebouwen
6. Myron Kouffeld, Grafisch Vormgever
7. Andy Banach, Webdesign
8. Ruben Blom, Interieuradviseur
9. Gerrit Poepjes, Lasser MAG/BMBE
10. Hugo Rijsman, Lasser TIG
Zilver
1. Max Kardol en Steven van der Weerd (Team), Internationaal Ondernemer
2. Daan Brinkman, Bouwtimmeren
3. Jelmer Krap, Fietstechnicus
4. Heidi Nissink, Verzorgende IG

Artikel delen: