Carline Refuge van Zone.College Nederlands Kampioen Bloembinden op Skills The Finals - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Carline Refuge van Zone.College Nederlands Kampioen Bloembinden op Skills The Finals

Zwolle – Carline Refuge (19) -student op het Zone.college- won afgelopen vrijdag goud op het NK Bloembinden tijdens Skills The Finales, de nationale vakwedstrijden voor mbo’ers. Zij mag zichzelf Nederlands kampioen Bloembinden noemen. Carline liet 9 andere finalisten achter zich.

Carline is student aan de opleiding Bloem & styling van Zone.college in Zwolle (voorheen Groene Welle), zij zit in haar laatste jaar. Bij de wedstrijd Bloembinden ging Carline 3 dagen lang aan de slag met verschillende opdrachten. Van bloemarrangementen met vrije materialen en techniek keuze en specifieke opdrachten als tafel- en hangende arrangementen.

Voor Zone.college is het de tweede keer dat de gouden medaille voor Bloembinden mee naar huis gaat. De school won vorig jaar met Esther Weijenberg (ook student Bloem & styling), en wist dit jaar de titel ‘Nederlands Kampioen Bloembinden’ te prolongeren. Carline maakt kans om geselecteerd te worden voor een plek in Team Nederland tijdens internationale beroepenwedstrijden zoals EuroSkills en WorldSkills.
Het NK voor beroepen, ook wel Skills The Finals genoemd, vond afgelopen week plaats in de RAI in Amsterdam en is het grootste beroepenevent van Nederland. In totaal deden er duizend studenten uit heel Nederland aan mee.

Artikel delen: