Kettingbotsing zorgt voor file bij Zwolle

Tijdens het begin van de ochtendspits donderdagmorgen heeft op de A28 in de richting van Zwolle Zuid naar Amersfoort, ter hoogte van knooppunt Hattemerbroek, een kettingbotsing plaats gevonden.

Zeven auto’s knalden op elkaar. Er was veel blikschade. Sommige automobilisten gaven aan last te hebben van een pijnlijke nek. Door het ongeluk moesten twee rijstroken afgezet worden, met als gevolg een file van 13 kilometer op de A28 bij Zwolle. Voor 08.00 uur kon de weg alweer vrijgegeven worden.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Inderdaad, maar deze fout wordt door bijna alle media constant gemaakt. Je vraagt je af of die journalisten wel eens een rijbewijs gehaald hebben.

  stoplicht is trouwens ook een foutief woord voor een verkeerslicht, officiëel een VRI (verkeersregelinstallatie).


  ⚠️ Meld

 2. Tenzij je specifiek op het rode licht doelt toch? Je kunt zeggen, dat van de verkeerslichten het stoplicht brandde…toch? 😉
  Ach ja…een stopcontact is officieel ook een wandcontactdoos.

  Maar als je het over rijstroken/rijbanen hebt kan het ook echt om volledig andere informatie gaan! Als op de brug over de IJssel 1 rijbaan richting Amersfoort dicht is zul je je route anders moeten bijstellen dan wanneer er 1 rijstrook dicht is.

  Soms is het heerlijk een purist te zijn! 🙂


  ⚠️ Meld

Reageer