Naschoolse tafeltennis zet kinderen in beweging

Afgelopen dinsdagmiddag was het opnieuw volle bak bij de naschoolse tafeltennistraining in Stadshagen. Maar liefst 55 kinderen uit de groepen 3 t/m 5 van diverse basisscholen uit Stadshagen kwamen voor hun 2e naschoolse training (en 7e in totaal) naar het Bewegingshuis.

Onder leiding van trainers van Tafeltennis Zwolle legden de jeugdige spelers en speelsters een traject van 5 oefeningen af. De oefeningen varieerden van balletje hoog houden, via een hindernisparcours, balletje in het spel houden en tafeltennissen met een speler van Tafeltennis Zwolle tot het mikken op bijzondere doelen. De naschoolse training is een onderdeel van het basisscholenproject dat Tafeltennis Zwolle dit jaar samen met Sportservice Zwolle, en ondersteund door Novon Schoonmaak BV, is gestart. “Met dit project willen we kinderen uit de groepen 3 t/m 5, die vaak nog geen sport gekozen hebben, kennis laten maken met de sport tafeltennis en de vereniging en in het algemeen stimuleren om te gaan sporten. Dat doen we door ze maar liefst 15 tafeltennistrainingen aan te bieden.”

De eerste 5 daarvan vinden plaats tijdens de gewone gymlessen van de deelnemende klassen en ook op de locatie waar ze normaal die gymlessen hebben. In plaats van te wachten tot kinderen zich bij de vereniging melden gaan we dus naar de kinderen toe.

Na de 5 binnenschoolse trainingen worden 5 naschoolse trainingen aangeboden, nog steeds zoveel mogelijk daar waar de kinderen ook hun gymlessen hebben. In Stadshagen zijn we nu dus in dit tweede deel aangekomen. Omdat deze trainingen buiten schooltijd vallen, zijn ze uiteraard niet verplicht voor alle kinderen. Dat er nu zoveel kinderen op af komen, betekent dus dat de kinderen de eerste kennismaken zo leuk vonden dat ze er in ieder geval nog een tijdje mee door willen gaan.

Het project wordt afgesloten met 5 trainingen binnen de vereniging. Dat is meestal op een andere tijd en op de trainingslocatie van de vereniging. In Stadshagen is de verenigingstraining al in het Bewegingshuis, dus hoeven de kinderen die ook het volgende deel willen meemaken in ieder geval niet te zoeken. Vanwege de belangstelling zullen we het aantal verenigingstrainingen in Stadshagen ook gaan uitbreiden.

We kunnen nu al diverse conclusies trekken uit het verloop van het project tot nu toe. Kinderen vinden het leuk om te tafeltennissen, vooral als de trainingen (op deze jonge leeftijd) speels wordt opgezet. De keuze om naar de doelgroep toe te gaan is een juiste gebleken. Naschoolse trainingstijden zijn gewenst. En de locatie is belangrijk.

Deze conclusies nemen we mee bij het opzetten van het project voor volgend jaar, maar ook bij de inrichting van de andere jeugdgerichte activiteiten binnen de vereniging.

De bedoeling van Sportservice Zwolle is om op termijn meer van dit soort projecten voor deze doelgroep op te zetten om ze met diverse sporten kennis te laten maken. Op deze manier hoopt Sportservice Zwolle kinderen meer dan nu in beweging te krijgen.

Artikel delen:

Reageer