“Gedragsverandering als middel tot aidsbestrijding”

Op Wereld Aids Dag wil de stichting Christ’s Hope Nederland in het kader van de Micha Campagne aandacht vragen voor gedragsverandering als middel tot aidsbestrijding. Op vrijdagavond 1 december zal er een thema-avond worden gehouden in wijkcentrum “De Bolder” in Zwolle. Er zal een voorbeeld van een “Choose to Wait”-training worden gegeven door de eigen medewerkster Gerjanne van Ommen en een inleiding worden gehouden door Harry van de Zaag van het project “No apologies”. Kia Light zal voor een swingende Afrikaanse sfeer zorgen.

Globaal zijn er wereldwijd twee methodes te onderscheiden in de aidsbestrijding, te weten de ABC- en de CNN-methode. Bij de ABC-methode gaat het primair om gedragsverandering: seksuele onthouding vóór en trouw binnen het huwelijk. Bij de CNN-methode staat het op grote schaal verstrekken van condooms voorop. Christ’s Hope gaat in haar preventietak “Choose to Wait’ uit van de ABC-methode, ook al beperkt zij zich daar niet toe. Ook zaken als zelfrespect, het recht om ‘nee’ te zeggen en een positieve visie op seks komen aan de orde.

Gerjanne van Ommen uit Wezep, internationaal “Choose to Wait”-trainer van Christ’s Hope en werkzaam geweest in Afrika, zal een voorbeeldtraining geven.

Harry van der Zaag, preventiemedewerker van de stichtingen “Chris” en “De Hoop” is projectleider van “No apologies”. In dit project worden jongeren uitgedaagd en geholpen om een gezondere levensstijl te kiezen. Hij zal op deze avond iets vertellen over de levensstijl van Nederlandse jongeren, de risico’s ervan en hoe daarop te reageren. In hoeverre zijn er in dit opzicht parallellen te trekken tussen landen in Zuidelijk Afrika en in West Europa?

De avond zal muzikaal worden omlijst door Kia Light, een gospelgroep bestaande uit Angolezen. Er zijn enkele informatiekramen aanwezig. De avond is een activiteit in het kader van de Micha Campagne. Wijkcentrum “De Bolder” bevindt zich in de wijk AA-landen in winkelcentrum De Dobbe, Dobbe 29. De avond begint om 19:30 uur. Er is een collecte ter bestrijding van de onkosten. Informatie: www.christshope.nl

Artikel delen: