KPN stopt met kopernetwerken in Zwolle-Stadshagen

KPN stopt met kopernetwerken in Zwolle-Stadshagen

Zwolle – KPN gaat het kopernetwerk voor telefonie uitzetten in Stadshagen. Vanaf april 2020 kan er alleen nog gebruik worden gemaakt van KPN-diensten via glasvezel en mobiel netwerk.
Alle huishoudens welke nog niet op glasvezel zijn aangesloten zullen alsnog aan het glasvezelnet worden gekoppeld.

Afhankelijk va de omstandigheden zal het koper uit de grond worden gehaald. Bij de Consumentenbond zijn overigens geen grote problemen rond overstappen naar glasvezel bekend. 

KPN wil geld gaan besparen met de overstap naar glasvezel omdat werkend houden van twee vaste netwerken veel vergt van het bedrijf. Logischerwijs gaat KPN ook stoppen met het in stand houden van ISDN.
Uiteindelijk wil KPN overal in het land afscheid gaan nemen van het kopernetwerk, met daarbij de aansluiting van een miljoen extra huishoudens de komende drie jaar.

In 1881 startte de Nederlandsche Bell-Telephoon Maatschappij in Amsterdam het eerste publieke netwerk in ons land met 49 abonnees. Dit groeide uit tot het landelijke telefonienetwerk. De laatste voor de consument ingrijpende verandering vond plaats op 10 oktober 1995, met de invoering van het 10-cijferige telefoonnummer: Operatie Decibel.

Artikel delen: