Burgerinitiatief voor halte in Zwolle Zuid succesvol

Op 7 maart is in Zwolle Zuid een burgerinitiatief gestart met als inzet  om een NS voorstadhalte in Zwolle Zuid op de politieke agenda te krijgen. De initiatiefnemers berichten met enige trots, dat het initiatief zeer goed ontvangen is. De wens tot  realisatie van een voorstadhalte blijkt bij heel veel Zwolse burgers te leven, en niet alleen bij burgers uit Zwolle Zuid. Ook uit de andere wijken van de stad is flink gereageerd.

Hoewel er nog een aantal lijsten moeten worden ingeleverd, is het nu al wel duidelijk dat het benodigde aantal ondersteuningen (500) zeer ruim overschreden is. “We kunnen nu al spreken van ruim 800 ondersteuners van het initiatief en er komen nog steeds mailtjes binnen op info@wvzwollezuid.nl. Mensen kunnen dus nog gewoon blijven sturen.”

Op dinsdag 25 maart, zullen, na afloop van de korte raadsvergadering van 19.00 uur, dus zeg maar om ca 19.15 uur, de lijsten aan de voorzitter van de raad, burgemeester drs. H.J. Meijer, worden overhandigd. Dit zal gebeuren in de raadzaal aan het Grote Kerkplein te Zwolle.

“Veel reacties waren hartverwarmend. Heel bijzonder om te ervaren hoe eensgezind van mening mensen over dit onderwerp zijn en waren. We willen alle ondertekenaars dan nu ook al van harte bedanken voor de moeite die ze genomen hebben.”

Artikel delen:
Reacties 5
 1. en niet alleen bij burgers uit Zwolle Zuid. Ook uit de andere wijken van de stad is flink gereageerd.

  Hoe zou dat nou komen……. 🙁


  Maak melding

 2. Er is vast nog wel een paar miljoen over van de Zuiderzeelijngelden om dit station aan te leggen. Simpel perronnetje met wachthok zoals bij Wezep of Olst lijkt me al voldoende.

  Toch denk ik dat voor veel mensen uit Zuid de fiets naar het station altijd nog sneller is dan via een eventueel station in Zwolle-Zuid. Behalve richting Deventer dan wellicht.


  Maak melding

 3. Misschien is het mogelijk om via dat station in Zuid een buslijn richting de Marslanden te realiseren. Zo zorg je er ook voor dat er weer minder verkeer in de Marslanden komt.


  Maak melding

 4. Het ingediende Burgerinitiatief voldoet aaan alle eisen. Dat heeft de burgmeester maandagavond tijdens de raadsvergadering bekend gemaakt.
  Binnen twee weken zal het Zwolse college laten weten hoe ze het voorstel willen behandelen.  Maak melding

Reageer