Stil staan bij vrijheid in de aanloop naar 5 mei

Stil staan bij vrijheid in de aanloop naar 5 mei

Zwolle – In de aanloop naar 5 mei organiseert Bevrijdingsfestival Overijssel tal van activiteiten voor jong en oud. We zetten ze voor je op een rijtje.

Vrijheidscolleges
In aanloop naar en op 5 mei worden er in heel Nederland Vrijheidscolleges gegeven. Op 8 april is er in ArtEZ een Vrijheidscollege van Aafke Romeijn.  Aafke (1986) is een creatieve duizendpoot die niet bang is om het achterste van haar tong te laten zien. Ze maakt muziek, schrijft boeken en is actief als journalist.  Sinan Can geeft op woensdagavond 10 april een vrijheidscollege in de Stadkamer en Ronald Giphart op zondagochtend 5 mei voor aanvang van het festival. Het college van Sinan is uitverkocht, maar voor Aafke en Ronald zijn nog kaarten verkrijgbaar. Ondanks dat de Vrijheidscolleges gratis zijn, is het wel noodzakelijk kaarten te reserveren via de website van  Bevrijdingsfestival Overijssel.

Duurzaamheidsdoemarkt Assendorperplein
Om de vrijheid door te kunnen blijven geven, moeten we goed voor onze aarde zorgen en zuinig en duurzaam omgaan met de wereld om ons heen. Met ‘Ontdek de Wereld van Morgen’ proberen we onze allerkleinste festivalbezoekertjes bewust te maken en dat doen we niet alleen op 5 mei. Op woensdagmiddag 17 april organiseert Bevrijdingsfestival Overijssel een Duurzaamheidsdoemarkt. Kinderen en hun ouders zijn van harte welkom op het Assendorperplein om te ervaren dat duurzaamheid niet alleen belangrijk, maar ook leuk, spannend en creatief kan zijn! Op de markt kun je op een speelse manier kennis maken met het thema duurzaamheid in de vorm van workshops, muziek, theater, spellen, proefjes en kraampjes met duurzame producten.

Dineren en de diepte in tijdens Diner
Dit jaar organiseert Bevrijdingsfestival Overijssel in de Statenzaal in Zwolle, Diner Liberté. Het diner heeft een theatraal thema met sketches, waarbij we samen in gesprek gaan over dilemma’s binnen het thema ‘In Vrijheid Kiezen’. Voor €35,00 p.p, kun je deelnemen, dit is inclusief een driegangenmenu en welkomstdrankje.

Op www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl is het hele programma voor 5 mei  te vinden, net zoals de BFO Broadcast. Onder deze noemer publiceert het festival, ook in de aanloop naar 5 mei, blogs, video’s en Podcast uitzendingen genaamd ‘De Afluisterpaal’.

Artikel delen: