Plaatsing van honderden bomen in Stadshagen

Stadshagen wordt binnenkort een stuk groener. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft in 2007 besloten meer aandacht te geven aan groen in de jongste wijk van Zwolle. Daartoe plaatst de gemeente dit jaar in totaal 720 bomen.

De bomen worden op drie plaatsen geplant. Zo is de Stadshagenallee voorzien van tweehonderd Lindes. Het betreft een groter formaat bomen dan gebruikelijk is. De bomen hebben een omtrek van 45 centimeter in plaats van de gebruikelijke 18 centimeter. Dankzij het grotere formaat Lindes lijkt het alsof deze bomen er al jaren staan, een beeld dat het college daar nastreeft. Daarnaast worden de komende weken aan de Hasselterweg driehonderd Abelen en 100 Eiken geplant. Dit najaar plaatst de gemeente nog 70 Eiken langs de geluidswallen ter hoogte van de wijk Westenholte.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Ik zag het langs de Stadshagenallee. Ziet er een stuk beter uit. Op sommige plekken in Stadshagen staan ook dennebomen, dat geeft ook een mooi gezicht, zeker in de winter, wanneer die gewoon groen blijven.


    ⚠️ Meld

  2. Gister was er al een toppic over bomenplanten in dat Berkumse bos. Vond het hoognodig tijd worden voor een paar 100 bomen deze kant op……gelukkig heb ik het niet geschreven ;D

    Maar voor zo’n grote wijk als de onze, zijn het er altijd te weinig 8)


    ⚠️ Meld

Reageer