Succes voor minioren ZV 44 op Overijsselse Minioren Sprintkampioenschappen

Succes voor minioren ZV 44 op Overijsselse Minioren Sprintkampioenschappen

Zwolle – De minioren van ZV 44 hebben zich zaterdag 30 maart 2019 bij de Overijsselse Minioren Sprint Kampioenschappen meerdere keren naar het podium gezwommen. Aan de sprintkampioenschappen die dit jaar plaats vonden in Zwembad De Steur in Kampen, mochten de 18 beste zwemmers van Overijssel per jaargang deelnemen.

Maar liefst 12 minioren hadden zich hiervoor weten te plaatsen. De start van het kampioenschap beloofde direct al veel goeds voor het vervolg van de wedstrijd. Het estafetteteam bestaande uit Ruben Nooter, Emma Broekhuysen, Ruben Kragt en Anna Schuurman liet zien geheel niet onder de indruk van het sterke deelnemersveld in Kampen te zijn. Hun stabiele race met strakke overnames was dan ook meteen goed voor de gouden plak waarbij zij de nummer twee zelfs met bijna drie seconden achter zich wisten te houden.

Estafettezwemster Anna Schuurman was ook individueel meer dan succesvol. Waar haar 50 meter schoolslag goed was voor brons, leverde de 50 meter rugslag een zilveren plak op. Op de 50 meter vrije slag pakte zij in een prachtige tijd van 37.40 seconden het goud en daarmee de kampioenstitel. Ook Ruben Kragt deed het succes van de estafette nog eens dunnetjes over. Op de 50 meter rugslag zwom hij zich in een persoonlijk record van maar liefst twee seconden naar het zilver. Zijn 50 meter vrije slag en schoolslag waren goed voor een mooie vierde plek in het eindklassement.
Valérie Sakkers had succes in de categorie meisjes minioren 5. Zowel op de 50 meter vrije slag als de 50 meter schoolslag wist zij in prima tijden het brons te bemachtigen. De 50 meter vlinderslag sloot zij af met een prima vierde plaats.
Ook teamgenoten Anique Polinder, Lotte Boxsem, Twan Sakkers, Liselore Mateboer, Sanne Compagner, Gijs Nooter, Emma Broekhuysen, Ruben Nooter en Youp Stuifzand bewezen in Kampen wederom tot de top van Overijssel te behoren. Zij noteerden keurige tijden en zwommen zich meerdere keren naar de top 10 in het eindklassement. Emma Broekhuysen en Youp Stuifzand wisten zelfs de top 5 van Overijssel te bereiken. De minioren van ZV 44 gaan zich nu voorbereiden op de Overijsselse Miniorenfinales die op 1 en 2 juni 2019 plaatsvinden waarna voor enkele Zwolse zwemmers op zondag 30 juni 2019 nog de landelijke Jaargangfinale op het programma staat.

Artikel delen: