Gejuich en gefluit op het CCC in de Stille Week

De leerlingen van het Carolus Clusius College beleefden dit jaar een bijzondere paasviering. De jaarlijkse Xnoizz Flevo Festival Scholentour deed dit keer het CCC aan waar de Amerikaanse pop-punk band Stellar Kart – met christelijke grondslag- 4 keer een optreden van een half uur verzorgde in de aula van de school. Zo kregen alle leerlingen de kans om de band van dichtbij te beluisteren en te bewonderen.

Tjitte Dijkstra, godsdienst leraar en organisator van dit evenement maakte de leerlingen enthousiast met deze muzikale evangelische boodschap tijdens de paasviering. “De stevige rockmuziek is wel heftig, maar dat vind ik niet erg. Het is niet alleen lijden en dood tijdens de paastijd, maar ook de kracht van het leven en de opstanding. Een goede dosis lawaai moet dan ook best kunnen in de Stille Week, waarin christenen stilstaan bij het lijden, sterven en opstaan van Jezus Christus”.

Na de EO-jongerendag 2007 is de band heel populair geworden. Esther Somnaikubun uit vwo 6 is één van de enthousiaste fans van Stellar Kart.”Veel mensen denken dat alles wat met het christendom te maken heeft saai is, maar Stellar Kart laat een andere kant zien. Gewoon lekker rocken op het podium”.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Was misschien wel grappig geweest als jullie de andere kant van het Agnietencollege ook hadden uitgenodigd? Bedoel heb het niet zo op reliepop, maar het zou best mooi en “normaal lijkend” kunnen zijn. Had het wel grappig gevonden te horen wat mijn kids daarvan vonden. Als ze uberhaupt wilden gaan natuurlijk 8)


    Maak melding

Reageer