Symposium revalidatiecentrum Vogellanden

Wat komt er allemaal kijken bij het omgaan met kinderen in een rolstoel met hoofd/voetbediening? Revalidatiecentrum De Vogellanden in Zwolle geeft met het symposium ‘Een rit naar zelfstandigheid’ op vrijdag 28 maart 2008 een voorzet voor een landelijke aanpak voor begeleiding van deze groep kinderen.  Tijdens het symposium is er aandacht voor de praktische vaardigheden, communicatie en pedagogische benadering.

Een veelzijdig programma wordt gepresenteerd door gespecialiseerde medewerkers van De Vogellanden in samenwerking met externe deskundigen. Tijdens het ochtendgedeelte komen de volgende onderwerpen aan de orde: Leren rijden met een rolstoel met hoofd/voetbediening, communicatie met niet-sprekende kinderen en de pedagogische benadering van deze groep kinderen. ’s Middags vinden er workshops plaats.

De Zwolse ergotherapeuten Sandra Rekers en Monique Beek zijn vier jaar geleden begonnen met het schrijven van een trainingsprogramma voor bedienen van de rolstoel met hoofd/voetbediening. Met het geld uit het Zorgvernieuwingsproject is dit trainingsprogramma afgemaakt, een scholingstraject opgestart en een voorlichtings-DVD ontwikkeld. Deze DVD is vanaf 28 maart te koop.

Het symposium is bedoeld voor iedereen die kinderen in een rolstoel met hoofd/voetbediening begeleidt. Aanvang 9.30 uur, locatie Hyacinthstraat 66a te Zwolle. Informatie en aanmelden via www.vogellanden.nl of s.rekers@vogellanden.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer