Brandweer Zwolle zoekt vrijwilligers

‘Brandweer zoekt jou! Dat is de slogan waarmee het korps van de gemeente Zwolle op zoek is naar vrijwilligers.

Enthousiaste vrouwen én mannen die paraat staan om brand te voorkomen, te beperken en te bestrijden. Die helpen in gevaar en nood en die in teamverband de klus willen klaren. Kortom: mensen die uit verantwoordelijkheidsgevoel anderen in de maatschappij willen helpen. Iedereen is van harte welkom om de informatieavond te bezoeken op donderdag 27 maart om 19.30 uur in de kazerne aan de Marsweg 39 in Zwolle.

Brandweer Zwolle is een dynamische organisatie die hulp verleent in allerlei situaties. De werkzaamheden lopen uiteen van het blussen van branden tot het bieden van hulp bij ongevallen. Het werken onder niet-alledaagse omstandigheden en hulpverlenen aan mens en dier maakt het brandweerwerk uitdagend, boeiend en spannend.

Brandweer Zwolle draait voor een groot gedeelte op vrijwilligers, nieuwe vrijwilligers zijn hard nodig om het korps op sterkte te houden.

Werken bij de brandweer is op te vatten als een kleine deeltijdbaan. Het eerste jaar volgen vrijwilligers een professionele opleiding tot brandwacht. Vrijwilligers worden, net als de beroepsmedewerkers, ingeroosterd in een aantal wachtdiensten op de kazerne in het weekend of door de week. In het weekend zijn dat 24-uurs diensten en door de week is de wachtdienst van 19.00 tot 7.00 uur. Gemiddeld draait een vrijwilliger één keer in de drie weken een wachtdienst. Voor de diensturen en opleidingsuren wordt een vastgesteld uurloon uitgekeerd.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. ik ben esme bril uut banthum 🙁
  het ligt in overijssel
  en is de gemeente hardenberg
  ik wil graag bij de brandweer kan dat ook?
  ik ben 18 jaar oud


  Maak melding

 2. hm…. leven we nou in het Heden, Verleden of de Toekomst?

  Als ik boven mijn reactie kijk, zie ik staan 17 maart 2009. Hierbij reageer ik op een bericht van 20 maart 2009 ;D


  Maak melding

 3. Ehm…. nee, ik kan niet lezen, die optie was ik vergeten. Dit is een bericht van een jaar oud. Waarom in hemelsnaam daarop reageren?


  Maak melding

Reageer