Verkeersmaatregelen tijdens de 10 mijl van Zwolle – Zuid

Verkeersmaatregelen tijdens de 10 mijl van Zwolle – Zuid

Zwolle – Op zaterdag 13 april aanstaande vindt de negende editie van de 10 mijl van Zwolle –  Zuid plaats. De start- en finishlocatie is aan de Thorbeckelaan ter hoogte van wijkcentrum SIO. Om dit evenement in goede banen te leiden zijn verkeersmaatregelen noodzakelijk. De maatregelen zijn tussen 14.30 en 19.00 uur van kracht en hebben betrekking op de looproute zoals onder andere de start- en finishlocatie, de fietstraat Zwarteweg en de omgeving van de IJssel. 

Loop
De volwassen deelnemers aan de loop starten om 17.00 uur vanaf de  Thorbeckelaan ter hoogte van wijkcentrum Sio. Afhankelijk van de inschrijving wordt er 5 of 10 mijl gelopen. Verwachting is dat de lopers uiterlijk 19.00 uur binnen zijn. Voorafgaand aan de volwassenloop vindt om 14.30 uur de Kidsrun en om 15.30 uur de  tienerloop plaats.

Parcours
De lopers starten vanaf de Thorbeckelaan en lopen via de Nieuwe Deventerweg  –  Zwarteweg – Schellerbergweg naar de IJssel. Ter hoogte van de IJssel gaat het parcours via de Schellerdijk, Oldeneelweg, Beekmanpad, Harculosepad naar Harculo en weer terug via IJsselcentraleweg over fietspaden naar de finish aan de Thorbeckelaan. Meer informatie over het parcours is te vinden op de website https://www.10mijlvanzwollezuid.nl/parcours

Autoverkeer
De verkeersmaatregelen op de looproute zorgen voor momenten van oponthoud voor het verkeer. Verkeer op de Nieuwe Deventerweg moet tijdens de start van de loop rekening houden met oponhoud. De Schellerbergweg, Kleine Veerweg en wegen in Harculo zijn beperkt bereikbaar. Verkeer Ittersum wordt geadviseerd te rijden via de Troelstralaan.

Tijdens het loopevenement zijn verkeersregelaars op diverse locaties aanwezig om -wanneer het mogelijk is-  het verkeer door te geleiden.

Fietsverkeer
Het loopparcours gaat deels over de fietsroute Rondje Zwolle, onder andere ter hoogte van de IJssel. Fietsers die normaliter via de fietsstraat Zwarteweg gaan, worden geadviseerd een andere fietsroute te nemen, bijvoorbeeld via Forelkolk – Eekhoornveld of via Grenslaan – Oude Deventerstraatweg.

OV
De stadslijnen 6 en 8 van Keolis blijven de gebruikelijke routes rijden.

Artikel delen: