Expositie FOCUS 7: Licht op Zitten

Zeven ontwerpers uit Overijssel exposeren lichtobjecten en zitobjecten in de expositieruimte van Kunst & Cultuur Overijssel (KCO). Op vrijdag 4 april wordt om 17.00 uur de tentoonstelling ‘FOCUS 7: Licht op Zitten’ muzikaal geopend. KCO zet hiermee werk in de spotlights van net afgestudeerde ontwerpers, maar ook van ontwerpers die al menig ontwerp maakten. Dit werk laat zien dat ook de Overijsselse designwereld bruist.

De KCO expositieruimte bevindt zich aan de Kamperstraat 11-13 in Zwolle. De tentoonstelling is hier te zien tot en met 16 mei 2008 en is gesloten op 30 april en 1 en 2 mei. De expositieruimte is dinsdags tot en met vrijdags open van 11.00 tot 17.00 uur. Bezoekers beleven het wiebelen op de zitobjecten van Philipp Wiynck (Enschede), het boomklimmen in een zitobject van Sanne van der Spek (Deventer) en het monumentaal zitten bij Marko de Kok (Zwolle). Zij ontdekken hoe speels licht kan zijn bij Els Mondt (Zwolle) en hoe een stoel interactief kan zijn bij Harco Rutgers (Deventer). Angeline de Jong (Markelo) verbindt hangen en zitten en in een zitobject van Fetsje Anema (Zwolle) zul je nooit meer alleen zijn. 

Vormgeving en design zijn tegenwoordig populair bij een breed publiek en de Nederlandse design­ en ontwerpwereld bruist van de creativiteit en inventiviteit. Ook in Overijssel zijn vormgevers en ontwerpers enthousiast en op uiteenlopende wijzen met hun vak bezig. Technisch vernuft, pure esthetiek, humor, engagement, ambachtelijkheid, zoveel ontwerpers, zoveel invalshoeken. FOCUS 7 maakt de verschillende aspecten van het ontwerpen zichtbaar.

FOCUS 7: Licht op Zitten wordt op vrijdag 4 april 2008 om 17.00 uur geopend door Rob Huisman, directeur van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO). Muzikaal wordt de opening omlijst door een percussie optreden van Bart Folmer die één van de geëxposeerde objecten gaat bespelen, namelijk de interactieve stoel Rockin´ Chair van Harco Rutgers.

FOCUS 7: Licht op Zitten is de zevende in een reeks FOCUS tentoonstellingen, waarin KCO aan de hand van een bepaald thema werk laat zien van beeldende kunstenaars en ontwerpers die in Overijssel wonen of recent afstudeerden aan een kunstacademie in Overijssel. 

Meer informatie op www.kco.nl of via 038 422 50 30.

Artikel delen:

Reageer