Fiets mee met de kievitsbloementocht

Fiets mee met de kievitsbloementocht

Zwolle – De traditionele Kievitsbloemexcursie wordt dit jaar gehouden op zaterdag 13 april. Vertrek per fiets is om 11 uur aan de oostkant van het Kerkbrugje bij het Thomas à Kempiscollege. De excursie staat zoals elk jaar onder leiding van Eddy

GroenLinks organiseert elk jaar een kievitsbloemexcursie langs plekken waar de bijzondere Kievitsbloemen kunnen worden bekeken. De excursie is ook geschikt voor kinderen en voor gebruikers van invalidenvervoer dat op fietspaden mag rijden.

De fietstocht gaat langs het Almeloos Kanaal en de Nieuwe Wetering in de richting van de Marslanden. Wie alleen een stukje wil meelopen, kan omstreeks kwart voor 12 naar het doodlopende eind van de Edisonstraat rijden en daar parkeren. Aan het eind van deze straat ligt een brugje, het Gerenvonder, waar fietsers en gemotoriseerden elkaar kunnen treffen.

Omstreeks 12 uur wordt gezorgd voor drinken (graag een beker meenemen!)In de buurt van het Gerenvonder zien we hoe de plant er in verschillende ontwikkelingsfasen uitziet. Hier zal Lieuwe Dijkstra, senior adviseur Natuur en Landschap bij de gemeente Zwolle, het gemeentelijk kievitsbloemenbeleid toelichten.

De Kievitsbloem staat in de spotlights omdat het een in het wild in Nederland zeer zeldzaam voorkomend bloemetje is. De belangrijkste groeiplaatsen van de wilde kievitsbloem zijn in Zwolle te vinden, en dat maakt de Kievitsbloemexcursie zo uniek. De excursie eindigt tegen half 1.

Artikel delen: