Zwolse Theatervoorstelling OSSO start Crowdfundingcampagne

Zwolse Theatervoorstelling OSSO start Crowdfundingcampagne

Zwolle – Theatervoorstelling OSSO wordt gespeeld door (voormalig) dak- en thuisloze jongeren en initiatiefnemer Elise Doll van Meraki Theaterproducties. Op dit moment zitten de spelers van OSSO volop in de repetities. De waargebeurde verhalen van de jongeren over het leven op straat en in de nachtopvang vormen samen de theatervoorstelling die in juni gespeeld wordt.

Om de voorstelling voor scholen te kunnen spelen is geld nodig, hiervoor is, vanuit Theater Meraki, een crowdfundingcampagne gestart met als doel om middels donaties €1750,00 binnen te halen. Deze donaties zullen o.a. worden gebruikt om het decor en de visuals van de voorstelling te bekostigen. Voor meer informatie met betrekking tot de crowdfunding kan men terecht op www.voordekunst.nl


Volgens de laatste schattingen van het Centraal voor de Statistiek kent Nederland 12.400 geregistreerde dak- en thuisloze jongeren. Deze jongeren lopen veelal tegen dezelfde problemen aan. Want waar ga je heen als je geen plek hebt om te douchen? Waar kan je heen als je het koud hebt en niet weet waar jij die nacht kan slapen? En hoe bescherm je jezelf tegen agressie van anderen?Theatervoorstelling OSSO confronteert de toeschouwer met de zwaarte van het straatleven. Hoe het voelt om te moeten dealen met onveiligheid, eenzaamheid, en verleidingen en gevaren van drugs, alcohol en gokken.

Daarentegen laat OSSO ook de momenten van onverwacht geluk zien. De voorstelling is gemaakt op basis van de ervaringen van jonge mensen die soms door pech of een ongelukkige thuissituatie op straat belanden. ‘Het is van belang dat vooral jongeren zien hoe dun die lijn kan zijn tussen het hebben van een (t)huis en dakloos zijn. Daarom is het zo belangrijk dat deze voorstelling juist op scholen wordt gespeeld’ aldus Elise Doll.

De voorstelling zal vanaf juni op de scholen gespeeld worden.

Artikel delen: